Marianne Vos geselecteerd voor Olympische Spelen
Foto: Sirotti
dinsdag 17 mei 2016 om 08:19

Marianne Vos geselecteerd voor Olympische Spelen

Marianne Vos mag in augustus haar olympische titel verdedigen. Volgens De Telegraaf zit zij in de vierkoppige selectie van bondscoach Johan Lammerts. De overige drie namen zijn Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten.

Vos maakte in maart haar rentree na  maandenlange afwezigheid in het peloton. Ze werd snel na haar terugkeer negende in de Waalse Pijl, waar Van der Breggen wist te winnen.

Ook de selectie van de mannen is voor een groot deel bekend. Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wout Poels zouden zeker zijn van een plekje in de ploeg. Drie renners strijden nog om het vierde ticket naar Rio: Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman.

Update
De KNWU heeft de vrouwenselectie bevestigd. De tijdrit wordt gedaan door Van der Breggen en Van Dijk. NOC*NSF moet de voordracht van de KNWU nog wel goedkeuren, maar dat is een formaliteit.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2016 10:38
@Rojo, Eh, heb je het parcours in Rio gezien? Blaak heeft zich nog NOOIT bewezen op hevig geaccidenteerd terrein, dat we in Rio vinden. Van der Breggen, Vos en Van Vleuten wel. Zelfs Ellen van Dijk heeft top 10 gereden in de Waalse Pijl in het verleden. Je kan Drenthe en Gent-Wevelgem toch niet met Rio vergelijken?! De selectie gaat er niet om wie het misschien wel of niet verdient om naar Rio te gaan gebaseerd op de resultaten in vlakke races. Deze selectie gaat er om wie het beste Van der Breggen en misschien ook Vos, ik denk dat ze tegen Rio er echt wel weer staat, kunnen ondersteunen voor een mogelijke gouden medaille.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.