Marianne Vos na historische zege: “Heb geen verlanglijst die ik aan het afwerken ben”
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2024 om 19:31

Marianne Vos na historische zege: “Heb geen verlanglijst die ik aan het afwerken ben”

Video Marianne Vos heeft haar 250ste overwinning als wegwielrenster behaald in Dwars door Vlaanderen, maar van een verlanglijst is volgens de kopvrouw van Visma | Lease a Bike geen sprake. “Het voelt niet als het uitwissen van hiaten, maar het is een mooie koers om te winnen. Ik heb geen verlanglijst die ik aan het afwerken ben”, lacht ze in gesprek met WielerFlits.

Een paar dagen voor de Ronde van Vlaanderen zet Vos zich dus weer in de schijnwerpers, al zal ze dan ook moeten afrekenen met de blokken van SD Worx-Protime en Lidl-Trek. “We kunnen allemaal zien dat het sterke teams zijn, maar we staan met meer ploegen aan de start. Het zal zondig opnieuw een hevig gevecht worden, denk ik. Het is een fijn gevoel om deze te winnen en hier neem ik goede moed van mee.”

In Dwars door Vlaanderen rekende Vos af met haar jongere landgenote Shirin van Anrooij, nadat zij ruim 10 kilometer voor de finish wegreden uit een groepje van zes. “We hadden een goede samenwerking, tot Longo Borghini in de achtervolging ging en het spel gespeeld werd. Vanaf dat moment zat er niet meer op dan doorrijden en zorgen om iets over te hebben voor de sprint”, vertelde Vos in het flashinterview.

“Shirin is heel sterk en Lidl-Trek had twee pionnen, dus dan kun je het spel spelen”, gaat ze verder. Als enige koos Vos ervoor om met Van Anrooij mee te springen. “Je moet gokken of gaan, en ik moest niet te lang blijven wachten. In de sprint probeerde ik Shirin op te vangen. Het was sprinten met alles wat je nog hebt, en dat is anders dan in een massasprint, want je hebt allebei geleden.”

Shirin van Anrooij: “Mijn beste waardes gesprint, maar dit was het hoogst haalbare”
Van Anrooij kan leven met haar tweede plaats. “We hebben geprobeerd het overtal uit te spelen, zeker toen ik hoorde dat ik niet meer moest overnemen. We reden om te winnen, maar ik wist dat het in een sprint heel lastig zou worden”, erkende ze in haar eerste reactie. “Ik heb mijn beste waardes gesprint, maar dit was het hoogst haalbare.”

“Marianne is de sterkere sprintster, dat is wel iets waar ik aan probeer te werken. Het is ook voor het eerst dat ik echt finale heb gereden, dus dat zie ik als een goede leerschool”, lacht Van Anrooij. “We wilden als ploeg de koers hard maken en met aantallen in finale te komen. Daarna moesten we in de aanval. Nu kunnen we met een goed gevoel richting Vlaanderen.”

https://www.instagram.com/p/C5Bt4NJsRtP/

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.