Marianne Vos slaat opnieuw toe in Ladies Tour of Norway

zaterdag 24 augustus 2019 om 18:59
Marianne Vos slaat opnieuw toe in Ladies Tour of Norway

Marianne Vos heeft opnieuw gewonnen in de Ladies Tour of Norway. De Brabantse van CCC-Liv was in Halden Coryn Rivera, met wie zij in de slotfase van de wedstrijd was weggereden, te snel af.

Lang gebeurde er weinig in Noorwegen. Shannon Malseed reed geruime tijd alleen vooruit, terwijl er in het peloton rustig aan werd gedaan. Het venijn van de derde etappe zat hem immers in de staart.

De Australische Malseed reed een voorsprong van zes minuten bij elkaar,  maar toen er eenmaal werd gereden in het peloton, verdween haar voorsprong als sneeuw voor de zon. Met nog twaalf kilometer te gaan werd zij ingerekend, waarna de finale begon.

Leah Kirchmann maakte het tempo op de voorlaatste beklimming, waarna Vos haar aanval plaatste. Alleen Rivera was in staat de Nederlandse te volgen, waarna de twee samen op de streep af reden. Achter hen vormde zich een groepje achtervolgers met daarbij Katarzyna Niewiadoma, maar zij konden de aansluiting niet meer maken.

In Halden bleek Vos vervolgens superieur te zijn aan Rivera. De Nederlandse breidde daardoor haar voorsprong in het klassement opnieuw uit.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair