maandag 1 januari 2024 om 16:12

Mathieu van der Poel genoot tijdens demonstratie in Baal: “Het was een leuke dag”

Video Een zware, maar ‘wel een goede’. Zo omschreef Mathieu van der Poel zijn eerste werkdag van 2024. In de X2O Trofee Baal was hij veruit de beste en won hij met een grote voorsprong van Wout van Aert. “Ik heb er van genoten”, aldus de wereldkampioen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was lang geleden dat ik hier had gereden, maar het is toch wel een leuke cross, die me goed ligt”, aldus Van der Poel, die vervolgens uitlegde waarom het ‘genieten’ was in Baal. “Dit is nog altijd het leukste als veldrijder, zeker hier. Het is heel technisch met die diepe sporen. Het is enorm lastig. Dat vind ik altijd wel het eerlijkste en leukste.”

In de openingsfase leek Van der Poel even onder druk te worden gezet door Van Aert. “Van Aert legde er meteen een fors tempo op. Ik nam over, waarna ik meteen een mooi gat had. Ik weet niet of hij een foutje maakte. Daarna heb ik redelijk foutloos gereden. Het was een leuke dag. Zeker in zulke moddercrossen heeft het weinig nut om in het wiel proberen te profiteren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.