Mathieu van der Poel verslaat Juan Ayuso in Madrid Criterium
foto: Cor Vos
zondag 29 oktober 2023 om 15:30

Mathieu van der Poel verslaat Juan Ayuso in Madrid Criterium

Het Madrid Criterium heeft haar gewenste winnaar gekregen. Het was namelijk wereldkampioen Mathieu van der Poel die in de Spaanse hoofdstad als eerste over de streep kwam. Juan Ayuso werd tweede, Omar Fraile derde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het Madrid Criterium bestond uit 25 rondjes rond de Calle Gran Via. Naast Van der Poel, die als prof nog nooit eerder eendaagse afwerkte in Spanje, stonden onder meer ook Juan Ayuso, Marc Soler, Carlos Verona en Luis Léon Sánchez aan de start.

Van der Poel maakte het verschil in de slotkilometer. Hij sloeg een klein gaatje met zijn vijf medevluchters en hield stand tot op de streep. Met Juan Ayuso en Omar Fraile mochten er twee andere WorldTour-renners mee het podium op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.