Matteo Trentin sprint naar zege in Wallonië
Foto: Sirotti
dinsdag 26 juli 2016 om 16:52

Matteo Trentin sprint naar zege in Wallonië

Matteo Trentin heeft de vierde etappe van de Tour de Wallonie op zijn naam geschreven. De Italiaan van Etixx-Quick-Step leek de sprint voor zijn ploegmaat Gianni Meersman te willen aantrekken, maar hij hield stand en kwam vervolgens als eerste over de streep. Meersman eindigde als derde, achter Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale), en behoudt daarmee de leiding in het klassement.

De openingsfase van de etappe verliep chaotisch. Na een spervuur aan demarrages kregen uiteindelijk negen renners een vrijgeleide. Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Clément Chevrier (IAM Cycling), Loïc Chetout (Cofidis), Alexander Foliforov (Gazprom-RusVelo), Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen-Baloise), Yann Guyot (Armée de Terre), Dimitri Peyskens (Veranclassic-AGO), Laurent Pichon (FDJ) en Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) kleuren vandaag de etappe.

Het negental kreeg een maximale voorsprong van twee en een halve minuut, maar dat bleek niet voldoende. Op dertig kilometer van het einde werden de laatste restanten van de kopgroep ingerekend. De koers kon daarna opnieuw begonnen en veel renners maakten daar gretig gebruik van. Na de samensmelting regende het aanvallen, maar niemand raakte definitief weg. Ook Pim Ligthart (Lotto Soudal) niet, die op drie kilometer van het einde probeerde weg te springen met Yves Lampaert (Etixx-Quick-Step) en Alexey Tsatevich (Katusha).

Net als gisteren stevende vervolgens een uitgedund peloton af op de finish. Daarin bleek Trentin de snelste. De Italiaan kwam gisteren nog op een kleine minuut binnen, waardoor hij zichzelf uitschakelde in het klassement, maar vandaag hield Trentin stand in de finale. Het is voor hem de tweede overwinning van het seizoen. Eerder won Trentin een etappe in de Giro d’Italia.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2016 16:55
Veel Sprinters waren aardig uitgepierd
Hij kon hem lekker doortrekken
26 juli 2016 17:08
Als deze jonge meer voor zich zelf mocht rijden zou die echt veel kunnen winnen.
26 juli 2016 17:32
Waar was Claeys, vraag ik me toch wel een beetje af. Had hier kostbare seconden kunnen pakken..
26 juli 2016 17:47
Roompot doet hier toch ook mee?
Ik volg dit rondje alleen via de verslagen van WF maar kom ze geen een keer tegen. .
26 juli 2016 18:32
@max01
Inderdaad, Roompot schijnt ook mee te doen hier. Totaal onzichtbaar in de etappes en in de uitslagen.
26 juli 2016 18:53
@Max01
Roompot doet wel degelijk mee
1e etappe zeventiende, 2e etappe vijftiende en 3e+4e etappe twaalfde (laatste 3 resulten met Wesley Kreder)
26 juli 2016 22:56
Hmm matig..
27 juli 2016 01:41
Ze hebben geen sprinter bij zich, maar staan nog mooi met 3 man (Michel Kreder, Duijn, en van Empel) bij de eerste 30 in dezelfde tijd. Dit rondje maakt nu eenmaal geen verschil. Wel komen Hoogerland and Honig regelmatig op achterstand binnen en Looij bijna als laatste. Die laatste maakt dit jaar volgens mij niet echt progressie.
27 juli 2016 09:36
Misschien met het vertrek van een aantal Etixx mannen krijgt Trentin meer kans voor eigen succes, maar hoop eigenlijk dat die naar een ploeg gaat waar die meer voor eigen kans kan rijden. Budgettaire zal het lastig worden, maar dan hoop ik op TLJ. Een italiaan erbij voor Bianchi.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.