Maxim Pirard (22) vertrekt vannacht voor trip van 1.008 kilometer
©Maxim Pirard
vrijdag 3 april 2020 om 18:30

Maxim Pirard (22) vertrekt vannacht voor trip van 1.008 kilometer

Maxim Pirard, wereldkampioen Gran Fondo, vertrekt vannacht om 3 uur voor een trip van 1.008 kilometer, zonder rustpauze. De marathonfietser, die trouwens nog steeds op een profcontract mikt, zal de grens van het Vlaamse Gewest afrijden om de afgelaste Ronde van Vlaanderen te eren. 

Pirard is niet gekend bij het grote publiek. De 22-jarige Oost-Vlaming is gespecialiseerd in het fietsen van lange afstanden. Zo reed hij twee weken geleden nog 365 kilometer aan de zijde van Oliver Naesen. Maar morgen gaat hij nog een stap verder. De wereldkampioen Gran Fondo van 2019 begint om 3 uur vannacht aan een toch van meer dan duizend kilometer.

Vanuit zijn woonplaats Sint-Denijs-Boekel begint hij aan zijn exploot: de grens van het Vlaamse Gewest afrijden, zonder ook maar een rustpauze. Pirard doet het ook helemaal in zijn eentje. Hij hoopt morgenavond rond 18 uur Antwerpen te bereiken. Zondagavond om 20 uur wil hij terug thuis aankomen.

Voor de kenners: Pirard bleef als wegrenner lang onder de radar. Tot hij in de herfst van 2018 als stagiair aan de slag kon bij Bahrain-Merida. Een profcontract zat er na afloop helaas niet in. Naar verluidt zijn er ondertussen wel pistes en zou hij het alsnog tot beroepsrenner kunnen schoppen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.