‘Merijn Zeeman na dit wielerseizoen aan de slag als nieuwe directeur AZ’
foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2024 om 21:41

‘Merijn Zeeman na dit wielerseizoen aan de slag als nieuwe directeur AZ’

Merijn Zeeman gaat Visma | Lease a Bike verlaten voor een avontuur in de voetbalwereld, namelijk bij AZ. Dat nieuws brengt BNR-journalist Jaap de Groot dinsdagavond naar buiten. Zeeman is al meerdere jaren werkzaam als ploegleider, coach en sportief directeur bij Visma | Lease a Bike en voorgangers, en is mede verantwoordelijk voor de successen die Jumbo-Visma de beste wielerploeg van de wereld maakten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

WielerFlits heeft inmiddels een bevestiging dat het nieuws van het naderende vertrek van Zeeman klopt. Volgens onze bron maakt Zeeman dit wielerseizoen nog af bij Visma | Lease a Bike en stapt hij pas op het einde van het jaar over naar AZ. Binnen de ploeg is het nieuws nog niet gecommuniceerd.

Aan BNR wilde Zeeman in een eerste reactie nog niet reageren (“Daar valt nu niet op te reageren”) op zijn mogelijke transfer. Zeeman werd in het verleden al vaker in verband gebracht met een bestuursfunctie binnen het voetbal. Zo werd zijn naam begin 2023 genoemd bij FC Twente. Vorige maand werd de naam van de sportief directeur van Visma | Lease a Bike ook al in verband gebracht met AZ. Bij de club uit Alkmaar gaat algemeen directeur Robert Eenhoorn vertrekken na dit voetbalseizoen.

Halverwege maart gaf Zeeman in gesprek met WielerFlits aan dat hij ‘nog niet gebeld was’ door AZ, ondanks die geruchten. “Ik ben nog niet benaderd. Ze mogen me altijd bellen maar of ik opneem is een tweede. Het speelt niet”, zei Zeeman bij de docu-presentatie over het succesjaar 2023 van Jumbo-Visma. “Ik denk zeker dat ik ooit nog wel de stap naar het voetbal wil maken, maar dat is nu niet actueel”, voegde hij daar vorige maand nog aan toe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.