Merijn Zeeman: “Rit van zaterdag is een heel grote test”
Van Aert - foto: Cor Vos
zaterdag 1 juli 2023 om 09:58

Merijn Zeeman: “Rit van zaterdag is een heel grote test”

Merijn Zeeman heeft aangegeven dat Wout van Aert zeker en vast in orde is. De Nederlandse ploegleider bevestigt daarnaast dat de baby van Van Aert en zijn vrouw waarschijnlijk na de Tour zal geboren worden. “Dat Wout naar huis zou gaan indien het vroeger gebeurt, begrijpen we volkomen.”

Zeeman vertelt aan Het Nieuwsblad nog maar eens over de speciale rol van de Belg. “Bij ons in de ploeg geniet hij zoveel respect. Hoe hij zich presenteert, hoe hij zijn mening geeft. Megacharismatisch, een extreme leider. Hij is de leider van dit team en neemt de beslissingen. Een heel speciale jongen. Wout speelt geen rol. Dit is zijn natuur.”

“Wout zijn brandstof is winnen. Dus die zoekt zijn dagen uit en gaat uitpakken. En hij combineert dat met wat we willen als ploeg. Daar neemt hij ook het voortouw in. Hij zal zeggen wat hij ervan vindt en stuurt mensen aan. Hij zal niet voor groen gaan, vanwege het WK dat volgt. Of we daardoor nog meer aan Wout kunnen hebben dan vorig jaar? Dat kan bijna niet, want hij was in die Tour al een fenomeen.”

 

Zeeman: “Cijfers zien er goed uit”
De Nederlandse ploegleider heeft het vervolgens ook nog even over de eerste etappes en de kansen van Van Aert in die ritten. “De rit van zaterdag is een heel grote test, maar hij heeft er de capaciteiten voor. We hebben een idee, maar het zou niet slim zijn om dat te verklappen.” Maar met de vorm van Van Aert zit het dus wel snor? “Garanties zijn er niet. Pas de komende weken zien we wat het allemaal opbrengt, maar als wij naar zijn cijfers kijken, ziet het er goed uit.”

Tot slot bevestigt Zeeman ook dat het tweede kindje van Van Aert normaal gezien pas voor na de Tour is. “Hij wordt ergens in de periode met de Tour en het WK vader. Als Sarah gaat bevallen, gaat Wout naar huis. Als de natuur haar gang gaat, gebeurt dat normaal gesproken pas na de Tour. Als dat verandert, gaan we daar over in gesprek en kijken we hoe we het aanpakken. Wij begrijpen dat volkomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.