Michael Storer komt top-10 binnen: “Blij dat ik met de besten mee kon”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 25 mei 2024 om 19:05

Michael Storer komt top-10 binnen: “Blij dat ik met de besten mee kon”

Michael Storer deed in de laatste bergrit van de Giro d’Italia nog goede zaken in het klassement. De Australiër van Tudor steeg twee plaatsen in het klassement na een inzinking van Filippo Zana van Jayco AlUla en staat nu tiende. “Ik ben blij met het gevoel”, zei hij tegen Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het ging heel goed, ik was blij dat ik het tempo van de besten kon volgen tot de finish. Eigenlijk maakte ik maar één fout: ik had bij de renners van Decathlon-Ag2r moeten blijven. Maar uiteindelijk heeft dat niet het verschil gemaakt”, aldus Storer, die op het moment van reageren nog niet wist dat hij de top-10 binnen was gekomen.

“Ik hoop dat het genoeg is, maar ik ben sowieso heel trots op hoe we hebben gereden. De ploeg kan heel trots zijn. We zijn een nieuwe ploeg, het was onze eerste Giro en we hebben laten zien dat we een topploeg zijn”, besloot de klimmer, die uiteindelijk negende werd in de daguitslag.

Filippo Zana: “Vandaag was niet mijn dag”
Het contrast met Filippo Zana kan haast niet groter. De Italiaan van Jayco Alula zag zijn top-10 plaats in rook opgaan nadat hij al vroeg moest lossen, waardoor hij uiteindelijk slechts 21e werd in de rit en minuten verloor. “Ik had slechte benen. Op de eerste keer Monte Grappa moest ik al mijn eigen tempo kiezen”, zei hij.

Uiteindelijk verloor Zana bijna tien minuten op ritwinnaar Pogacar. “Dat is wielrennen. Het ene moment gaat het goed en ben je blij, maar nu ben ik heel teleurgesteld. Ik wilde eerst voor de ritzege gaan, maar na pech ben me op het klassement gaan focussen, maar vandaag was helaas niet mijn dag”, besloot hij teleurgesteld.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.