Michael Vanthourenhout is beste belofte op WK, brons Godrie
zondag 1 februari 2015 om 11:49

Michael Vanthourenhout is beste belofte op WK, brons Godrie

Michael Vanthourenhout

Michael Vanthourenhout heeft België zijn eerste gouden medaille bezorgd op het WK veldrijden in Tabor. De 21-jarige renner was in de wedstrijd voor beloften de sterkste man in koers. Zijn landgenoot Laurens Sweeck pakte de zilveren medaille, voor de neus van Nederlander Stan Godrie.

Snelle Nederlandse start
Het Wereldkampioenschap voor beloften begon met een domper voor het Tsjechische thuispubliek. Hun kanshebber Adam Toupalik kreeg in ronde één al met materiaalpech af te rekenen en kon zijn kansen op de wereldtitel nooit verdedigen. Vooraan in de race trok niemand zich daar iets van aan, in de eerste plaats Nederlander Joris Nieuwenhuis niet. Hij nam de snelste start, maar Belgen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, Nederlander Stan Godrie en Fransman Clément Venturini bleven in zijn spoor en lieten hem ook achter.

Belgen strijden om de titel
In ronde twee zette Sweeck zijn vluchtgenoten vervolgens onder druk. Enkel Godrie kon mee, maar na een valpartij van de Belg kwamen Vanthourenhout en Venturini toch terug aansluiten. Op drie ronden van het einde achtte Michael Vanthourenhout zijn moment gekomen om door te zetten. Sweeck ging alleen in de achtervolging, maar door een nieuwe valpartij verloor hij meer en meer terrein. In de strijd om de derde plek wist Godrie Venturini nog af te schudden en nam op die manier het brons mee naar huis.

Wereldkampioenschappen veldrijden 2015, flag-cz Tabor
Uitslag beloften heren

1. flag-be Michael Vanthourenhout
2. flag-be Laurens Sweeck
3. flag-nl Stan Godrie
4. flag-fr Clément Venturini
5. flag-nl Joris Nieuwenhuis
6. flag-be Toon Aerts
7. flag-cz Jakub Skala
8. flag-be Diether Sweeck
9. flag-be Quinten Hermans
10. flag-it Gioele Bertolini
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.