Michael Woods blikt vooruit: “Het grootste doel is Tokio”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 4 december 2019 om 11:56

Michael Woods blikt vooruit: “Het grootste doel is Tokio”

De Olympische Spelen in Tokio: het is voor veel renners een hoofddoel en dus ook voor Michael Woods. De Canadese puncheur van EF Education First wil echter ook schitteren in de klassiekers, de Tour de France en op het WK in Martigny. “Maar het grootste doel is toch Tokio. Ik ga voor goud”, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

De 33-jarige klimmer kijkt in een uitgebreid interview terug op het afgelopen wielerseizoen, maar kijkt ook vooruit naar 2020. “Ik zal waarschijnlijk weer drie keer pieken: eerst de klassiekers, dan de Tour en de Olympische Spelen om vervolgens te eindigen met de wereldkampioenschappen wielrennen”, aldus Woods, die vooral hoopt op Olympisch goud.

“Ik heb al een vliegticket besteld van Parijs naar Tokio”, zo verklapt hij. “Ik denk dat de combinatie Tour-Olympische Spelen mogelijk is, al zal het wel krap en moeilijk worden. In 2012 en 2016 zat er meer tijd tussen beide wedstrijden. Toch ben ik ervan overtuigd dat de winnaar in Tokio de Tour heeft gereden”, aldus Woods, die volgend jaar dus hoopt op een uitschieter.

Uitschieters 
De man uit Toronto wist dit jaar vele ereplaatsen te verzamelen en zelfs Milaan-Turijn te winnen. “Maar ik had toch iets meer van mijn seizoen verwacht”, is hij eerlijk. “Ik was erg constant, maar ik heb uiteindelijk te weinig zeges geboekt. Ik kwam een aantal keren dichtbij die grote overwinning, maar het was allemaal nét niet.”

“Ik had geen uitschieter zoals in 2018, toen ik brons won op het WK in Innsbruck”, zo gaat Woods verder. “Kijk naar de Tour: ik was in de vorm van mijn leven, maar brak uiteindelijk mijn rib na een valpartij. Ik heb die ronde echt op karakter uitgereden. Ik voelde me afgelopen seizoen nog sterker, maar de verwachtingen zijn nu ook hoger.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.