Michal Kwiatkowski verkiest Ardennen boven Vlaanderen

Door , donderdag 27 december 2018 om 19:29

foto: Sirotti

Michał Kwiatkowski zal zich komend seizoen opnieuw richten op de Ardennenklassiekers. Dit betekent dat hij de kasseiklassiekers (grotendeels) zal overslaan. De Poolse allrounder begint zijn wegcampagne in het Midden-Oosten.


De 28-jarige Kwiatkowski richtte zich dit jaar eveneens op de klimklassiekers. De Sky-renner wist geen potten te breken in de Amstel Gold Race (31e), de Waalse Pijl (57e) en Luik-Bastenaken-Luik (29e). Dit belet hem echter niet om opnieuw alles op de maand april te zetten.

Na Luik-Bastenaken-Luik richt Kwiatkowski zijn vizier op de Tour de France, waar hij Chris Froome of Geraint Thomas aan een nieuwe Touroverwinning moet helpen. In het najaar staat vervolgens alles in het teken van het WK in Yorkshire. Het parcours in het Engelse graafschap moet hem bijzonder goed liggen.

UAE Tour 
De Pool zal zijn seizoen beginnen in het Midden-Oosten, met de nieuwe UAE Tour (24 februari-2 maart). Kwiatkowski is niet de enige wereldtopper die heeft toegezegd deel te nemen aan de zevendaagse rittenkoers. Onder meer wereldkampioen Alejandro Valverde, Chris Froome, Vincenzo Nibali, Elia Viviani en Marcel Kittel geven acte de présence.

Dit artikel delen:

1 Reactie

AWestie 27 december 2018 om 19:50

Het nadeel van zo’n veelzijdig renner zijn: je wil hem ook gewoon graag in het Vlaamse voorjaar zien schitteren, of als ‘ie wil vaker zien wedijveren in een grote(re) ronde. Je moet je ergens op richten, anders wordt het niks.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.