Michal Kwiatkowski wil na Tour ook Ronde van Polen rijden
donderdag 15 mei 2014 om 13:11

Michal Kwiatkowski wil na Tour ook Ronde van Polen rijden

Michal Kwiatkowski

foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski wil dit jaar weer aan de start staan van de Ronde van Polen. Dat maakte de Poolse renner van Omega Pharma-Quick Step op een persconferentie in eigen land bekend. De laatste keer dat Kwiatkowski de Ronde van Polen reed was in 2012. Hij werd toen tweede in het eindklassement, achter Moreno Moser.

“Ten eerste ga ik mij concentreren op de Ronde van Frankrijk. Daar wil ik een stap kunnen zetten,” aldus de nummer elf uit de Tour van vorig jaar. “Vorig jaar reed ik de Tour vooral om ervaring op te doen. Het gaan drie zware weken worden,” aldus Kwiatkowski.

De 23-jarige Pool heeft een druk voorjaar achter de rug. Hij boekte dit jaar al zes overwinningen en werd onder meer derde werd in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In de Ronde van Romandië stapte hij na vier dagen oververmoeid af. Momenteel heeft Kwiatkowski een rustperiode. Hij maakt zijn rentree in het Critérium du Dauphiné op 8 juni.

Kwiatkowski wil de Tour combineren met de ronde van zijn thuisland. “Het is een ambitieus plan, maar ik wil het graag proberen. Het hangt ervan af hoe ik mij voel na de Tour. De route ligt mij. Het zou wat makkelijker moeten zijn dan in 2013, toen er gestart werd in de Dolomieten. Dit jaar zijn er vier vlakke ritten voor de bergetappes. De tweede rit start in mijn stad Torun. Dat maakt het speciaal voor mij.”

De Ronde van Polen staat dit jaar op de kalender van zondag 3 tot zaterdag 8 augustus. De start is één week na aankomst van de Tour in Parijs.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.