Mollema in top tien: “Voelde me beter dan gisteren”
woensdag 15 juli 2015 om 18:28

Mollema in top tien: “Voelde me beter dan gisteren”

Bauke Mollema mocht terugkijken op een succesvolle dag in de Pyreneeën. De kopman van Trek Factory Racing plaatste op de laatste klim van de dag een venijnige aanval en pakte daarmee voldoende tijd om Vincenzo Nibali uit de top tien te verdrijven. “De overwinning was weg, maar ik probeerde wat tijd terug te pakken in het klassement”, vertelde hij na afloop bij de NOS. “Het ging een stuk beter dan gisteren.”

Mollema, die nu tiende staat op ruim zeven minuten van Chris Froome, voelde op de Tourmalet al dat hij goede benen had. “Op een gegeven moment waren we nog met tien man over en toen zat ik er nog bij. Terwijl ik nog niet eens echt aan mijn max zat. Dus hopelijk was het gisteren gewoon een offday.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
15 juli 2015 18:40
gaaast val dan op de Tourmalet aan en niet 1km voor het einde ;). Nee hoor knap gedaan hoor. Wij hopen allemaal dat je het de komende dagen nogmaals laat zien!
15 juli 2015 18:43
@hnac:

Wie zijn die "wij allemaal" waar jij het over hebt?

Persoonlijk interesseert het me helemaal niets wat Mollema wel of niet laat zien, dus ik hoop niet dat je namens mij denkt te (kunnen) spreken. Gewoon in de ik-vorm is een prima manier om jouw mening te geven.
15 juli 2015 18:46
@Kingstown: gezellie jongen, goed gedaan!

On: op de Tourmalet weet ik niet zeker of hij veel over had, maar de tijden worden aan de finish opgenomen. Prima gedaan dus, hopelijk morgen op buitencategorie ook weer goed, dan gaan we een mooie slotweek tegemoet.
15 juli 2015 18:46
haha excusez moi Kingstown. heb teveel tour de jour gezien. Daar praten ze enkel in de wij vorm met gejuich van de camping op de achtergrond
15 juli 2015 18:48
Waarom reageer je dan überhaupt op een stuk over Mollema als het je toch niet boeit, Kingstown?

Ik hoop dat Mollema zijn off-day heeft gehad en weer omhoog kan kan kijken.
15 juli 2015 18:54
Dit was stukken beter dan gisteren, en dat mocht ook wel. Op dit niveau verwacht je hem, en het is leuk dat hij voor elke seconde strijdt.
15 juli 2015 18:55
Groot gelijk hnac ! Welke Nederlander wil Mollema nou niet in de aanval zien ? (Op Gesink na)
15 juli 2015 19:09
Gesink is gewoon bang voor Mallemo, daarom ging de Gees achter hem aan. Bauke top 5, Gees top10. De Franse Tv sprak meteen over Nederlandse rivaliteit.
15 juli 2015 19:26
@hnac
Aanvallen op de tourmalet om vervolgens als een slak te dalen? Dan zijn de inspanningen helemaal voor niets.

Mollema moet het deze Tour echt helemaal alleen doen bij de ploeg en dat is gewoon erg jammer en kost hem kracht.
15 juli 2015 19:51
Dat kan Mollema nooit zo gezegd hebben. Volgens mij was het eerder zoiets:

"Naja, de overwinning was weg, maar ik probeerde wat tijd terug te pakken in het klassement ja”, vertelde hij na afloop bij de NOS. “Het ging een stuk beter dan gisteren ja.”

“Naja, op een gegeven moment waren we nog met tien man over ja en toen zat ik er nog bij. Terwijl ik nog niet eens echt aan mijn max zat ja. Dus ja, hopelijk was het gisteren gewoon een offday.”
15 juli 2015 19:55
Top dat "ik" onze eigen uitvoering van de Krab weer voorop heb mogen zien rijden.

Ik kijk echt uit naar de volgende bergettapes. Het is echt tof dat, na Kruiswijk in de Giro, we tijdens de mooiste ritten in de Tour weer mogen genieten van laaglanders vooraan.

Mollema moet morgen wel tijdens een paar afdalingen in het wiel van Barguil gaan zitten.
15 juli 2015 20:27
Die laatste 'col' lag Mollema natuurlijk wel wat beter dan het buitencategorie werk van gisteren. Maar hij zag er zonder meer beter uit, benieuwd wat dat morgen geeft.
15 juli 2015 22:07
inderdaad @Haanaf
'we' vinden het alweer bijna normaal dat er twee nederlanders in de top tien staan na twee bergetappes. Ik weet nog wel dat het niet zo lang geleden was dat je wel even moest zoeken voordat je de eerste landgenoot vond in de uitslag.
15 juli 2015 22:43
Met gevleugeld afdalen valt wellicht meer tijd te winnen, kan nog het een en ander leren van Fabian.
15 juli 2015 22:54
Doe eens gek Bauke, en val morgen aan op de Port de Lers.
16 juli 2015 07:54
ach rivalen van elkaar?ik denk dat de gees het keurig heb uitgelegd op tv,ze rijden allemaal voor het klassement,dus gaat bauke dan gaat gesink

simpel,eerlijk en proffesioneel uitgelegd door gesink,niets geen onderlinge strijd,bauke is wat betreft zijn uitspraken een stuk terughoudend
we zullen vandaag zien wie momenteel de beste benen hebben van de 2,ik zet in op gesink
16 juli 2015 11:08
Niemand wil hier toch de verderfelijk tactiek van vele Fransen en Italianen goedpraten, die soms onder een hoedje spelen, alhoewel ze tot andere ploegen behoren. Dit heeft niets meer met sport te maken. Daarom, veel respect voor de late uitval van Bollema, en even goed respect voor de reactie van Gesink. Dat is pas sport. En niet de vele hand- en spandiensten bij andere ploegen. Niet de welwillendheid van organisatoren en (in theorie onafhankelijke) juryleden, als bijvoorbeeld een Barguil, een paar dagen geleden, een achterstand van drie en een halve minuut grotendeels mocht goed maken achter en aan de wagen van de Tourarts en nadien achter de eigen ploegleiderswagen en de wagens van bevriende ploegen. Dat had niets te maken met 'tussen de wagens terugkomen', want die wagens waren al kilometers verderop. Jammer voor de valpartij van Barguil, maar het zou onmogelijk geweest zijn indien een Nederlander of een Belg in dezelfde positie zat als Barguil. De jury zou tussengekomen zijn of de renner gestraft hebben.
Vandaag nog te lezen in de krant, van voormalige groene trui Frank Hoste. Hoe hij in zijn nakie bij de dopingcontroleurs zat, en niet kon plassen omdat er voortdurend mensen binnen en buiten liepen. Later kwam Hinault binnen. Die diende zich niet uit te kleden, mocht binnengaan in het toilet en met een gevuld urinepotje buiten komen. Je kan al raden wat er binnen gebeurd is. Dit bewijst dat vroeger, nog meer dan nu, de organisatie en de dopingcontrole, door en door rot was. Hetzelfde met 'de peer' van Pollentier. Deze laatste deed op den duur hetzelfde wat zijn concurrenten (de Fransen Thevenet e.a) al de hele Tour deden, een met zuivere urine gevulde peer of baxter meesmokkelen in de dopingcontrole. Pollentier werd eruit gepikt. De Fransen mochten lustig verder frauderen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.