Moreno Hofland: “We werden overmoedig”
foto: Marcel Koch (archief)
donderdag 11 februari 2016 om 18:28

Moreno Hofland: “We werden overmoedig”

LottoNL-Jumbo sloeg in de vierde etappe van de Tour of Qatar een klein modderfiguur. De ploeg zette in de volle finale het peloton op de kant, maar werd weggeblazen toen Katusha het heft in handen nam. “Deze negende plaats is een slecht resultaat”, stelt ploegleider Jan Boven.

De jongens van de mannen gescheiden
“We wilden in de voorlaatste plaatselijke ronde initiatief nemen”, gaat Boven verder in een persbericht van de ploeg. “Daar zijn we op kop gaan rijden en dat hebben we goed doorgetrokken. Het peloton werd uit elkaar gereden en wij zaten op één na met al onze mannen in de eerste groep. Daarna moet je het ook afmaken en dat is niet gelukt. We werden weggeblazen toen Katusha het heft in handen nam. Deze negende plaats (voor Moreno Hofland, red.) is een slecht resultaat.”

Hofland ontevreden
Hofland was degene die de klus moest klaren, maar kwam er in de eindsprint niet aan te pas. Hij had er moeite mee dat zijn ploeggenoten zich niet aan de afgesproken stalorders hielden, daar het de bedoeling was dat de spurter nog drie renners zou overhouden ter voorbereiding op de eindsprint. “We zijn in de finale meer bezig geweest met doorrijden nadat we het op de kant hadden gezet dan met een goede finale rijden. Uiteindelijk had ik geen treintje meer toen de sprint begon. We werden een beetje overmoedig.”

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
11 februari 2016 22:50
Het lijkt mij Van Asbroeck te zijn die het wiel moest lossen... Doet denken aan vorig jaar toen hij als sprinter van dienst vaak moeite had met de cruciale voorbereiding op de echte sprint.
Hij leek ook nog een handaflossing te willen geven...
11 februari 2016 22:52
Ik snap niet hoe Wagner niet mee kon zitten, terwijl dit blijkbaar duidelijk was afgesproken. Gewoon niet goed genoeg, of niet aan de stalorders gehouden.
11 februari 2016 23:03
Wagner was mee, castelijns niet. Wagner liet zich later gewoon uitzakken, had daarvoor fanatiek meegereden. @nickdt
12 februari 2016 09:13
Quote:
On: mij bevalt de laatste maanden de toon van de ploeg wel. Kritisch, realistisch. Was wel eens anders. En het initiatief van vandaag was voor mij eerder een lichtpuntje dan een modderfiguur. Als iemand afgeeft en je zit er achter in volle finale.. tja. In ieder geval bemoedigend dat er op twee terreinen leuk geoefend wordt, niet zonder resultaat al.


Precies dat bevalt mij inderdaad ook. Voor de rest, nog wat meer oefenen en finetunen. Ik weet nog erg goed dat cavendish meezat in die Tour waaier etappe en naderhand beschreef hoe mega zwaar die sprong naar de waaier was voor hem. Gewoon een volle sprint moeten trekken tussendoor. Dus een gaatje is gewoon vervelend als iedereen op zn max rijd.
12 februari 2016 09:38
Verkeerd gegokt, wat is dat toch met die sponsoren in het wielrennen.
Katousha fixt het weer. Hmmm ?
12 februari 2016 10:59
Het kan aan mij liggen, maar ik heb het idee dat Hofland sowieso weinig te zoeken heeft in vlakke sprints. Hij eindigt alleen kort als het heuvel op gaat. Zou het niet beter zijn om Groenewegen alle vlakke sprints te laten doen en Hofland alle oplopende?
12 februari 2016 11:11
Hofland heeft alle reden om ontevreden te zijn. Ik zag ze bij BMC ook alle 4 meedraaien, maar die hadden nog een mannetje over voor Van Avermaet. TLJ zat met 7 en dan moet je er zeker 2 sparen voor Moreno.
12 februari 2016 11:25
Quote:
klootje kriekeljon - 11 februari 2016 om 21:36
On: mij bevalt de laatste maanden de toon van de ploeg wel. Kritisch, realistisch. Was wel eens anders.

Je zult sowieso niet meekrijgen wat er intern wordt besproken. Wat er op de website verschijnt zijn natuurlijk 'wij van WC-eend'-stukjes, daar kun je weinig over concluderen m.b.t. een kritische houding. Sommigen baseren hun complete oordeel over die ploeg daarop.
12 februari 2016 13:21
Nee maar daar heb ik het ook over... De nabeschouwingen vanuit de ploeg zelf, hoe dat wordt gecommuniceerd. Maar veel meer nog wat ik lees aan uitspraken van renners en ploegleiding zelf na een koers.

En intern? Ik ben er echt van overtuigd dat de toon na een koers intern nog veel harder is dan hoe hier de meeste kritiek is. Er wordt vast regelmatig gefoeterd en gevloekt en dan gewoon weer op naar morgen. Bij TLJ zijn het namelijk topsporters en dan nog wielrenners ook. Die zijn over het algemeen helemaal niet van dat halfzachte gedoe, daar kom je niet mee op het niveau waarop zij zitten.
Zeker zo'n Hofland is een no-nonsense type. Die durft echt wel tegen iemand of zichzelf te zeggen dit was kut en dit moet anders. Ook als er allerlei verklaringen en verzachtende factoren zijn. Die doen niet ter zake in topsport. Dat is het lot van een topsporter, je moet gewoon presteren. En ik hoor een topsporter daar ook nooit zelf over zeuren. Het zijn vaak de fans die menen hun helden te moeten beschermen.
Je mag het niet zeggen, maar het beeld wat er jaren was werd bijv. heel erg versterkt door een met zijn schouders hangende Robert Gesink die toch al niet de meest strijdbare in zijn non-verbale communicatie was. Als dat je meest voorname uithangbord is.... tja. Daar baseren idd. een hoop mensen mede hun oordeel op. Zo gaan die dingen. Dan kun je beter Tankink naar voren schuiven.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.