‘Movistar en López eens over ontbinding van contract’

donderdag 9 september 2021 om 19:01
‘Movistar en López eens over ontbinding van contract’

foto: Cor Vos

Movistar en Miguel Ángel López zijn het eens geworden over een ontbinding van het contract van de Colombiaanse klimmer, zo meldt de Spaanse kwaliteitskrant El Pais. De advocaten van beide partijen zijn bezig met de laatste details.

Na zijn veelbesproken opgave in de Vuelta a España was de relatie tussen López en Movistar volledig bekoeld. Teambaas Eusebio Unzué was erg kritisch op de Colombiaanse klimmer, maar over eventuele gevolgen voor de samenwerking tussen López en Movistar wilde Unzué niet veel kwijt. Daarvoor wilde hij wachten tot de situatie gekalmeerd is. Volgens El Pais zijn beide partijen achter de schermen nu druk bezig om het contract te ontbinden.

López, die nog een contract had tot eind 2023, lijkt nu terug te keren op het oude nest. Astana-Premier Tech heeft namelijk verregaande interesse om de klimmer weer in de selectie op te nemen. Bij de Kazachse ploeg maakte de Colombiaan in 2015 zijn profdebuut, won hij onder meer een Touretappe, de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Catalonië en reed hij in zowel de Giro d’Italia als de Vuelta naar het podium.

Versterkingen 
Volgens El Pais is Movistar ook druk bezig om de selectie te versterken met het oog op 2021. Een leegloop bij Astana-Premier Tech dreigt, aangezien Alex Aranburu, Óscar Rodríguez en Gorka Izagirre op weg zijn naar Movistar. Ook Oier Lazkano (Caja Rural-Seguros-RGA) tekent binnenkort een contract bij de Spaanse WorldTour-formatie, net als INEOS Grenadiers-renner Iván Sosa en de 18-jarige Iván Romeo.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.