Movistar valt aan, maar wint niet in Colombia
foto: Cor Vos
zondag 17 februari 2019 om 07:57

Movistar valt aan, maar wint niet in Colombia

Movistar begon met hooggespannen verwachtingen aan de Tour Colombia 2.1, maar de Spaanse formatie lijkt de zesdaagse rittenkoers niet te gaan winnen. Kopmannen Richard Carapaz en Nairo Quintana volgen in het klassement al op behoorlijke achterstand. “We zullen alles moeten geven in de slotrit”, is die laatste van mening.

Movistar probeerde in de voorlaatste etappe wel degelijk om de ronde op zijn kop te zetten. Carapaz en Winner Anacona maakten onderdeel uit van de omvangrijke kopgroep, die om de zege mocht strijden. De Ecuadoraan finishte uiteindelijk als derde in La Union.

“Het was een veeleisende dag, maar ik ben tevreden met het resultaat. Het laat zien dat ik op de goede weg ben. Winner reed echt fantastisch, en het doel was om de etappe te winnen. Dat lukte helaas net niet, maar ik sta nu redelijk goed in het klassement.” Carapaz staat nu zesde in de stand, op 44 seconden van leider Julian Alaphilippe.

Quintana: “Nu alles geven op de Alto de Palmas”
Carapaz en Anacona moesten namens Movistar de kastanjes uit het vuur halen. En Quintana? De Colombiaan maakte geen onderdeel uit van de kopgroep, en moest dan ook vooral controleren. “Ik had echter wel goede benen”, aldus de kopman. “We hoefden niet te werken in de achtergrond, aangezien Richard en Winner vooraan zaten.”

Quintana lijkt weinig kans meer te maken op de eindzege. De 29-jarige renner staat in het klassement slechts 14e, op minder dan twee minuten van Alaphilippe. “Toch zijn we er wél in geslaagd om wat tijd terug te pakken”, blijft hij optimistisch. “We zullen nu alles moeten geven op de Alto de Palmas”, doelt Quintana op de slotklim van zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.