Nacer Bouhanni zegeviert in Nokere Koerse
Foto: ASO (archief)
woensdag 15 maart 2017 om 16:40

Nacer Bouhanni zegeviert in Nokere Koerse

Nacer Bouhanni heeft Nokere Koerse op zijn naam geschreven. De renner van Cofidis was na een wedstrijd van 192,3 kilometer met overmacht de sterkste sprinter op Nokereberg. Adam Blythe eindigde als tweede, voor Joeri Stallaert.

Reinders mee in de vlucht
Het duurde enige tijd voordat er een vlucht ontsnapte uit het peloton. In de snelle openingsfase bleef de wedstrijd ondanks meerdere ontsnappingspogingen lang gesloten. Na ruim een uur koersen ontstond er een kopgroep van zes man. Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), Gaëtan Bille (Vérandas Willems-Crelan), Hamish Schreurs (Israel Cycling Academy), Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen – Baloise), Ludwig De Winter (WB Veranclassic Aqua Protect) en Ole Forfang (Joker Icopal) kregen na enige tijd gezelschap van de Nederlander Elmar Reinders (Roompot – Nederlandse Loterij). Het zevental reed een maximale voorsprong van drie minuten bij elkaar, maar zou het niet tot het einde volhouden. Op twee ronden voor het einde volgde er met nog 23 kilometer te gaan een hergroepering.

Incidentrijke finale
Vier renners gingen vervolgens opnieuw in de aanval, maar deze poging was geen lang leven beschoren. Titelverdediger Timothy Dupont werd door een valpartij in de finale uitgeschakeld. Kort erna was er een opmerkelijk incident waar Boeckmans met een hevige discussie Justin Jules uit de kop van het peloton weghaalde. Floris Gerts probeerde in de finale uit het peloton te ontsnappen en een sprint te voorkomen. Toen zijn poging strandde, probeerde zijn ploeggenoot Silvan Dillier het. Hij reed in volle finale zijn medevluchter Dennis Coenen uit het wiel, maar op twee kilometer voor het einde werd hij ingerekend.

Wanty-Groupe Gobert hield tijdens de slotfase in dienst van sprinter Dehaes het tempo aan kop van het peloton hoog. In de sprint op Nokereberg kwam Bouhanni vroeg op kop. Hij had al snel enkele lengtes voorsprong en werd niet meer bijgehaald. De Fransman kon daardoor zijn eerste zege van het seizoen boeken.

RIDE Magazine
43 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2017 18:28
Had Boeckmans bij Bouhanni moeten flikken..kreeg hij gelijk een linkse directe om zijn oren.
Wat een mafkees zeg!
15 maart 2017 18:44
Altijd leuk als mensen vanuit persoonlijk drama de nanny denken te moeten uithangen, er even vanuit gaande dat hij reageerde op een gevaarlijke actie van Jules.
15 maart 2017 18:48
@Arema Pro Cyling Team

Ja, dat denk ik ook. Wat er nou precies aan de hand was weet ik niet, maar het was wel een heel bijzonder beeld om die 2 bakkeleiende renners als het ware door het peloton heen te zien zakken naar achteren. Wat mij betreft moet Boeckmans wel een heel goede reden aandragen voor deze actie.
15 maart 2017 18:56
@Redactie
Kunnen jullie alsjeblieft uitzoeken wat de aanleiding was voor die actie van Boeckmans?
15 maart 2017 19:00
Lekker bezig die Boeckmans. I.p.v. zijn ploegmaat de Buyst bij te staan in de sprint, gaat hij iemand staande houden. Heeft Boeckmans een politie-achtergrond misschien ? Wat zou Justin Jules nu weer verkeerd hebben gedaan ? Zo wie zo wat ik gezien heb van de laatste 10km was het chaos troef en had Boeckmans nog wel meer renners staande kunnen houden;) De reden zal misschien wel liggen in de vervelende valpartijen van hemzelf en ploeggenoten van voorheen, maar toch het is een vreemde (gevaarlijke) actie.
15 maart 2017 19:09
Nokere course wat een KLoo.....n course.
Veel straat meubilair en valpartijen en veel te veel deelnemers .
15 maart 2017 19:10
Dark horse door MSR die Bouhanni
15 maart 2017 19:12
@Robotour

Na de moord op zijn stiefvader en de gevangenisstraf die hij daarvoor heeft uitgezeten is Jules weer terug op de fiets. Bij mijn weten doet hij daar niks verkeerd mee als hij zijn straf heeft uitgezeten. Ik weet niet of Boeckmans daar anders over denkt of is er in het peloton vandaag toch iets voorgevallen wat wij niet gezien hebben?
15 maart 2017 19:20
Vond het wel een stoere actie van Boeckmans... efkes klappe... :-)
Maar dat zal zeker nog wel een (jury)staartje krijgen.
Ben benieuwd naar de reden van het onderonsje.
15 maart 2017 19:34
Cowboykoers voor boefjes, top! Goede winnaar ook. Mooi verhaal.
15 maart 2017 20:23
Lang schorsen die Boeckmans, hoort niet thuis in de koers en al helemaal niet van een coureur van de derde rij, zoals Boeckmans. Sukkel met een attitude, dubbel hinderlijk.
15 maart 2017 20:43
@De GroteMolen

Een renner die voor dood op straat heeft gelegen en heeft moeten vechten voor zijn leven kijkt misschien iets anders tegen een gevaarlijke actie van een andere renner aan (ik vermoed dat dit de aanleiding tot het geruzie was). Niet dat dit de actie goed praat, want dit hoort natuurlijk niet, maar om eerlijk te zijn viel het gevaar volgens mij wel mee. De jury oordeelt er kennelijk ook zo over, want volgens Sporza neemt de jury geen verdere stappen en laat het gevalletje voorbij gaan. Jouw kwalificatie van de mens Boeckmans laat overigens ook wel wat te wensen over aan klasse en respect voor renners.
15 maart 2017 20:54
In 2015 won boeckmans nokere voor jules, heeft dit hiermee iets te maken? Bizar...
15 maart 2017 20:55
Boeckmans gaf aan dat die renner aan zijn fiets was gekomen, en dat niemand aan zijn fiets mag komen.
15 maart 2017 22:40
@alsjewint Groot gelijk met je reactie op die domme Grote Molen.Hij zal waarschijnlijk niet eens weten dat Boeckmans na een zware val een tijd in coma lag.
15 maart 2017 23:10
Deze koers beter terug afvoeren naar het niveau van een gewone kermiskoers.
16 maart 2017 07:46
Het is toch nog altijd een kermiskoers...of : you can put lipstick on a pig but it's still a pig...
16 maart 2017 10:59
Boeckmans zou alsnog flink gestraft moeten worden door de jury want juist hij bracht het hele peloton in gevaar door die dwaze actie. Dit heb ik van verschillende bronnen (o.a. renners) gehoord.
Hij had gezien zijn verleden moeten weten dat deze actie tot een grote valpartij had kunnen leiden.
Als hij dan iemand aan wil pakken moet hij dit maar na de wedstrijd doen zodat er geen andere renners in gevaar komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.