Naesen en Van Avermaet voeren AG2R Citroën aan in Dwars door Vlaanderen
Greg Van Avermaet in gesprek met Michel Wuyts - foto: Cor Vos
dinsdag 29 maart 2022 om 11:20

Naesen en Van Avermaet voeren AG2R Citroën aan in Dwars door Vlaanderen

AG2R Citroën zet vol in op Dwars door Vlaanderen. De Franse formatie rekent in de midweekse klassieker namelijk op zijn twee kasseikopmannen Oliver Naesen en Greg Van Avermaet. Ook Bob Jungels en Stan Dewulf maken deel uit van de definitieve selectie.

Voor Naesen (31) en Van Avermaet (36) is Dwars door Vlaanderen niet alleen een laatste testcase richting de Ronde van Vlaanderen. De twee Belgen zullen ook gebrand zijn op de overwinning in de semiklassieker. Van Avermaet was dit jaar al derde in Omloop Het Nieuwsblad en liet zich zondag ook zien tijdens Gent-Wevelgem, maar is nog altijd op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen. Net als Naesen, eerder dit jaar vierde in Omloop Het Nieuwsblad.

Dewulf en Jungels kunnen zich wellicht ook onderscheiden in Dwars door Vlaanderen. De 24-jarige Belg was eerder dit seizoen al vierde in Le Samyn. Jungels is op de weg terug en heeft naar eigen zeggen het plezier weer teruggevonden, na een moeilijk jaar met fysieke problemen. De inmiddels 29-jarige Luxemburger was drie jaar geleden nog derde in Dwars door Vlaanderen, in de editie gewonnen door Mathieu van der Poel.

Gijs Van Hoecke, Lawrence Naesen en Antoine Raugel zijn de overige namen binnen de selectie van AG2R Citroën voor Dwars door Vlaanderen.

Selectie AG2R Citroën voor flag-be Dwars door Vlaanderen (30 maart)
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Stan Dewulf
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-lu Bob Jungels
flag-be Lawrence Naesen
flag-be Oliver Naesen
flag-fr Antoine Raugel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.