Nairo Quintana begint nieuwe seizoen in Colombia

zondag 27 oktober 2019 om 12:53
Nairo Quintana begint nieuwe seizoen in Colombia

foto: Cor Vos

Nairo Quintana zal in thuisland Colombia zijn debuut maken voor Arkéa-Samsic. De 29-jarige ronderenner zou aanvankelijk deelnemen aan de Vuelta a San Juan (26 januari-2 februari), maar Quintana en zijn Franse werkgever kiezen nu voor het Colombiaans kampioenschap op de weg en de Tour Colombia.

Dit betekent dat Quintana niet een lange trip hoeft te maken naar Argentinië, waar de Vuelta a San Juan zal worden verreden. De gevleugelde klimmer koos in 2014, 2015 en 2016 wel voor een seizoensbegin in Argentinië. In 2014 won hij zelfs met overmacht de Tour de San Luis, gevolgd door twee derde plaatsen.

Quintana zal zijn seizoen nu beginnen op 2 februari, als het nationaal kampioenschap wordt georganiseerd. Ruim één week later begint dan weer de Tour Colombia 2.1 (11-16 februari). Dit jaar eindigde de oud-winnaar van de Giro d’Italia en Vuelta a España als vijfde in zijn thuisronde, maar won hij wel de koninginnenrit naar de Alto de Palmas.

Ook bijzonder: de Tour Colombia 2020 begint met een 16,7 kilometer lange ploegentijdrit in Tunja, de geboorteplaats van Quintana. “Het is altijd een eer om het seizoen te beginnen in Colombia”, zo vertelt de kersverse aanwinst van Arkéa-Samsic, dat volgend jaar niet kan rekenen op een WorldTour-licentie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.