Nairo Quintana: “Ik heb nog nooit op deze manier gewonnen”

zondag 25 augustus 2019 om 19:01
Nairo Quintana: “Ik heb nog nooit op deze manier gewonnen”

foto: Cor Vos

Er waren veel kanshebbers voorafgaand aan de tweede etappe richting Calpe, maar weinig mensen zullen Nairo Quintana hebben opgeschreven als ritwinnaar. De Colombiaanse klimmer kwam echter als eerste over de finish, en dat na een solo van enkele kilometers. “Dit is uniek. Ik heb nog nooit op deze manier gewonnen”, aldus een verbaasde Quintana in het flashinterview.

Quintana wist in de finale weg te rijden met Primož Roglič, Rigoberto Urán, Mikel Nieve, Nicolas Roche en Fabio Aru. We leken ons te mogen opmaken voor een sprint, maar Quintana dacht daar duidelijk anders over. De renner van Movistar versnelde met nog drie kilometer te gaan, sloeg een gaatje en wist vervolgens stand te houden.

“Dit is echt een speciale dag. Voor alles een eerste keer”, zo doelt Quintana op zijn solozege. “Dit is echt een prachtige overwinning, een zege die de ploeg bovendien nodig heeft. We reden gisteren al erg goed en vandaag deden we het opnieuw geweldig. Als je hard werkt, komen de resultaten vanzelf”, zo concludeert Quintana.

De winnaar van 2016 stijgt in het klassement naar plaats twee, op slechts twee seconden van de nieuwe leider Nicolas Roche. “Maar we hebben pas twee etappes gehad. De Vuelta duurt nog heel erg lang. Deze overwinning zorgt wel voor de nodige rust. Ik hoop dat de benen zo goed blijven aanvoelen”, zo besluit de ritwinnaar.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.