Yannick Peeters over moeilijke overstap naar de profs
©Photopress.be
dinsdag 11 december 2018 om 11:59

Yannick Peeters over moeilijke overstap naar de profs

Interview Yannick Peeters heeft het niet onder de markt in zijn eerste seizoen bij de profs. De eerste seizoenshelft bracht de Kempenaar absoluut niet wat hij er van verwacht had. Gelukkig kwam er de voorbije twee weken beterschap. Gisteren vertrok Peeters op stage naar Calpe.

Peeters was een van de toppers in de juniorencategorie. In het seizoen 2013-2014 was hij zelfs goed voor twaalf overwinningen, waaronder de wereldbekermanche in Namen en het Europees kampioenschap in Mlada Boleslav. Op het WK in Hoogerheide pakte hij zilver.

Geen top vijftig
Bij de beloften liep het al wat stroever, maar de zoon van Quick-Step Floorsploegleider Wilfried schopte het dit jaar toch tot prof. Minpuntje: bij de overstap naar de eliterenners slaagde hij er net niet in de top vijftig in de UCI-ranking te halen. Geen startrecht in de Wereldbeker dus.  “Dat betekent dat het wel moeilijk wordt om extra UCI-punten te sprokkelen. Zo moet ik telkens weer van start van op een van de laatste rijen. In snelle wedstrijden moet je dan echt al super zijn om op te schuiven”, vertelt de Pauwels Sauzen-Vastgoedservice youngster.

En dat is het nu juist: Peeters is de voorbije maanden nooit in goede doen geweest. “Mijn seizoensstart was gewoon heel slecht”, kijkt hij in eigen boezem. “Maar ik voelde beterschap de laatste weken. Daarom had ik ook enorm uitgekeken naar Overijse. Vorig jaar won ik hier de beloftenwedstrijd, dus wilde ik er zondag ook bij de profs goed scoren.” Peeters werd 14de. “Aanvaardbaar, maar ook niet meer dan dat. Ik had geen slecht gevoel, maar toen Tom Meeusen me passeerde en ik bij hem wilde aanpikken, heb ik me vergaloppeerd. Ik had misschien iets langer moeten proberen mijn eigen tempo aan te houden.”

Calpe en Xativa
Gisteren reisde Peeters af naar Calpe. In tegenstelling tot de rest van het crosspeloton kiest hij nu pas voor de zon. “Omdat ik die wedstrijden in België niet graag liet schieten. Vorige zondag in mijn eigen Mol bijvoorbeeld (waar hij achtste werd, red) wilde ik er dolgraag bij zijn. Nu kan ik wel twee weken op stage. Zaterdag rijd ik daar in de buurt de UCI-wedstrijd in Xativa. Ik hoop daar in elk geval een aantal UCI-punten te sprokkelen.”

Deze winter nog de top vijftig halen, lijkt stilaan een onbegonnen zaak. Een paar weken geleden klom Peeters op tot plaats 56, maar ondertussen zakte hij opnieuw weg. Logisch, want de punten die hij vorig jaar in Overijse sprokkelde door er de beloftenwedstrijd te winnen, verspeelde hij zondag. “Mijn eerste doel is nu om in de kerstperiode beter voor de dag te komen. Wat mij betreft mogen de omlopen er zo zwaar mogelijk bij liggen. Dan kom je veel meer op je plaats terecht dan in die snelle wedstrijden. Op die manier hoop ik deze winter toch nog een paar keer te laten zien dat ik wel degelijk kan crossen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.