Giro 2024: EF Education-EasyPost presenteert (als laatste) ploeg vol vrijbuiters
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2024 om 16:57

Giro 2024: EF Education-EasyPost presenteert (als laatste) ploeg vol vrijbuiters

EF Education-EasyPost gaat vol voor ritzeges in de Giro d’Italia. Het team, dat als laatste hun selectie nog moest bekendmaken, rekent in eerste plaats op aanvallers Esteban Chaves, Simon Carr en Andrea Piccolo. Klassementsrenner Hugh Carthy is er niet bij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naast Chaves, Carr en Piccolo starten ook Alexander Cepeda, Stefan de Bod, Mikkel Honoré, Georg Steinhauser en Michael Valgren. Laatstgenoemde rijdt zijn eerste grote ronde sinds zijn zware valpartij in 2022. Over de niet-deelname van Carthy wordt er niks gezegd in het persbericht van het team. De Brit bereidde zich voor op de Giro in de meest recente Tour of the Alps, maar kon daar niet overtuigen.

De Amerikaanse ploeg maakt in het persbericht duidelijk dat ze vol voor de aanval zullen gaan. Carr is een van die renners die dat zal proberen. Hij is ook in goede vorm, want hij won nog een etappe in de Tour of the Alps. Ook Cepeda, Honoré, Chaves, Piccolo en Steinhauser worden naar voren geschoven als vrijbuiters. De Bod zal zich op de tijdritten richten, Valgren is ‘hongerig om te tonen dat hij nog steeds een kampioen is’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.