Nico Verhoeven: “Bewust rustiger aan gedaan”
vrijdag 28 februari 2014 om 19:29

Nico Verhoeven: “Bewust rustiger aan gedaan”

Nico Verhoeven heeft komend weekend de leiding over de klassiekerploeg van het Belkin Pro Cycling Team. De ploegleider heeft met Sep Vanmarcke en Lars Boom twee mannen binnen de gelederen die tot de favorieten worden gerekend in de Omloop Het Nieuwsblad. WielerFlits sprak met de ploegverantwoordelijke.

De oud-renner zag zijn klassiekerploeg de afgelopen maand verdeeld in een deel dat in Qatar reed en deel dat deelnam aan de Ronde van de Algarve. “De kopmannen zijn met een goed gevoel uit deze wedstrijden gekomen. En ook de ondersteunende renners halen een goed niveau.” Verhoeven weet dat hij afhankelijk is van eventuele blessures en ziektes. “Maar als dit uitblijft en je traint volgens schema, dan weet je dat je goed zal zijn.”

De 52-jarige Brabander vertelt dat de ploeg het iets anders heeft aangepakt dan vorig jaar. “Afgelopen jaar hebben we in het begin van het seizoen hard gekoerst en hebben we ook in de winter meer getraind dan nu. Dat vertaalde zich ook in de uitslagen, rond deze tijd hadden we toen al negen overwinningen.”

Het management van Belkin heeft dit jaar anders beslist. “Het is een bewuste keuze om het nu wat rustiger aan te doen in de winter. Ook hebben we met de wedstrijden in Mallorca en de Ronde van de Middellandse Zee een aantal koersen overgeslagen. Daarom win je nu wat minder, maar dat moet zich in de komende periode gaan uitbetalen.”

Sep Vanmarcke

Verhoeven verwacht wel wat van zijn kopmannen Boom en Vanmarcke. “Ik denk dat ze met de besten mee kunnen doen. Als er op een zwaar moment in de wedstrijd tien man wegrijden moeten deze twee er bij zitten.” Belkin zal ook zelf de forcing willen doen. “Je moet wel met een schuin oog naar de andere ploegen kijken, maar we willen ook zeker zelf het verschil maken.”

De oud-winnaar van een Tour-etappe heeft de Omloop al begin februari met Lars Boom, Sep Vanmarcke, Maarten Wijnants en Maarten Tjallingii verkend. “Wij weten de punten waar het verschil gemaakt kan worden en dat weten de anderen ook. Daar zal dan waarschijnlijk ook een groep uit komen die het gaat uithouden tot de finish. En daar moeten wij bijzitten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.