Germán Tivani brengt thuisland felbegeerde zege in Vuelta a San Juan
foto: Cor Vos
zaterdag 2 februari 2019 om 23:32

Germán Tivani brengt thuisland felbegeerde zege in Vuelta a San Juan

Germán Tivani heeft de zesde etappe in de Vuelta a San Juan op zijn naam geschreven. De Argentijn bleef samen met Daniel Diaz en Daniel Zamora over uit de vroege vlucht en sprintte vervolgens na een lead-out van ploegmaat Zamora overtuigend naar de zege op de Autódromo El Villicúm.

In de voorlaatste etappe van de Vuelta a San Juan leek het weer de beurt te zijn aan de sprinters. Met de nadruk op leek. Op het nagenoeg vlakke Autódromo el Villicúm bleven drie vluchters uit handen van het peloton.

Zeven vluchters doen dappere poging
Dayer Quintana, Diaz, Zamora, Tivani, Leonardo Rodriguez, Gabriel Juarez en Daniel Lucero vonden elkaar op de racebaan en raceten vervolgens naar een voorsprong van drie minuten. Het peloton dacht het gat makkelijk te dichten, maar daar hadden ze het mis. De kopgroep werkte uitmuntend samen.

Vier vluchters beginnen met riante voorsprong aan finale
Vlak na halverwege koers merkten vier coureurs dat zij harder reden dan hun andere vluchtgezellen. Quintana, Diaz, Zamora en Tivani lieten de overige drie coureurs achter en stevenden in rap tempo op de finish af. Met een voorsprong van twee minuten op het peloton begonnen zij aan de laatste vijftien kilometer.

In het peloton werd goed samengewerkt – Peter Sagan deed zelfs mee aan de jacht op de Argentijnen en de Colombiaan – maar ze kwamen te laat. Quintana haakte in de laatste kilometers met een lekke band af in de strijd om de ritzege, waardoor er op de racebaan drie Argentijnen het thuisvolk gek mochten maken.

Tivani brengt thuisland in extase, Anacona behoudt leiderstrui
In een sprint-a-trois was het vervolgens Tivani die zijn thuisland in extase bracht door naar de ritzege te sprinten voor Diaz en Zamora. Twaalf seconden na de drie Argentijnen kwam een uitgedund peloton binnen. Sam Bennett klopte er Fernando Gaviria, terwijl Winner Anacona zijn leiderstrui behield.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.