Niermann: “We hadden gedroomd om zoveel tijd te winnen”
foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2019 om 18:09

Niermann: “We hadden gedroomd om zoveel tijd te winnen”

De Vuelta a España was lange tijd een secondenspel tussen de beste klassementsrenners, maar Primož Roglič wist vandaag een flinke tik uit te delen aan de concurrentie. De Sloveen van Jumbo-Visma heeft nu bijna twee minuten voorsprong op zijn eerste belager. “We hadden gedroomd om zoveel tijd te pakken”, zo vertelt ploegleider Grischa Niermann.

Roglič was al de grote favoriet om de tijdrit te winnen, maar de 29-jarige ronderenner bleek veruit de beste op het lastige en technische parcours richting Pau. “We wilden vandaag de tijdrit winnen, maar ook tijd pakken op de concurrentie. Dat is allebei gelukt”, zo concludeert een tevreden Niermann in gesprek met Eurosport.

“We staan er goed voor, maar we bekijken het echt dag per dag. Er komen nog een heleboel lastige bergritten aan. Primož heeft echter bewezen dat hij bergop mee kan met de Colombianen. We gaan er vol voor, maar we zijn er nog lang niet”, aldus de ex-renner. Een voordeel: Roglič kan rekenen op een sterke ploeg.

“De ploeg zal nu nog belangrijker worden, aangezien we de leiderstrui hebben. Het klopt dat Lennard (Hofstede, red.) en Tony (Martin, red.) niet 100% zijn, maar ze worden elke dag beter. We zijn met Steven Kruijswijk een belangrijke pion kwijt, maar we hebben in Andorra laten zien dat we als ploeg niet onder hoeven te doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.