‘Nieuw Pools team met WorldTour-ambities op komst’
foto: Ilario Biondi/ATCommunication©/2015
maandag 24 oktober 2016 om 13:16

‘Nieuw Pools team met WorldTour-ambities op komst’

In Polen is men hard aan het werk om een nieuwe ploeg uit de grond te stampen. Volgens de Poolse wielerwebsite Naszosie gaat het team Grom heten. Het is al wel duidelijk dat de ploeg op Colnago-fietsen gaat rijden. “We willen ons spiegelen aan Katusha en Orica-BikeExchange”, klinkt het.

Debuut in 2017?
Volgens de Poolse site gaat CCC Sprandi Polkowice de selectie voor 2017 inkrimpen, terwijl eerder al bekend werd dat Verva-ActiveJet geen aanvraag voor een ProContinentale licentie in 2017 heeft gedaan. Een Pools team op WorldTour-niveau zit er dus vooralsnog niet in, maar op termijn hoopt Grom die stap wel te maken. “Dit plan is vooral een zorgvuldig geplande strategie tussen 2016 en 2022”, legt een woordvoerder uit. “We willen een groep opbouwen op basis van expertise en ervaring. Voor potentiële sponsoren is het een unieke kans om hun merk wereldwijd te tonen.” Over een maand staat de presentatie gepland in het Hilton Hotel in Warschau. Waarschijnlijk is de ploeg al in 2017 te zien in het profpeloton, ondanks dat het (nog) niet op de UCI-lijst met ploegen staat.

Nieuw concept
Grom is volgens de woordvoerder anders dan andere ploegen, omdat het een nationaal project is. “De constructie van Grom is gebaseerd op een geheel andere basis dan andere soortgelijke projecten. Dit gaat niet over het principe: ‘Geef ons geld, dan bouwen wij een goed team op’. Met dit project willen we alle doelen bereiken. Sportief, maar ook als organisatie en vanuit marketingoogpunt. Omdat het een nationaal project is, zullen in feite alle grote binnenlandse bedrijven deelnemen. Wij nodigen hen van harte uit voor een dergelijke samenwerking. We willen ons op het niveau spiegelen met vergelijkbare projecten, zoals Katusha en Orica-BikeExchange. Wij zijn van mening dat dit het juiste pad van ontwikkeling is. Als we erin slagen, zullen onze fans en de sponsors trots zijn op dit project.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2016 13:20
positieve ontwikkelingen in de wielerwereld. Worden de laatste tijd veel nieuwe ploegen de grond uit gestampt wat dus betekent dat de interesse in de wielersport toeneemt. Ik ben zelf tegen de teams van het grote geld, maar zoals de ambitie van dit team zie ik nieuwe teams wel zitten, evenals aqua blue sport bijvoorbeeld
24 oktober 2016 13:36
Wordt over paar jaar dringen in de WorldTour dopr al die nieuwe ploegen met ambities ;)
24 oktober 2016 13:41
Leuk initiatief, al kunnen ze zich beter vergelijken met Roompot dan met Orica lijkt mij. Of ze moeten de teamstructuur van Orica bedoelen.
24 oktober 2016 13:45
Als iedereen die ooit de ambitie WorldTour had waar gemaakt waren er nu minstens 50 WT ploegen...maar goed, nooit schieten is altijd mis ,laat maar horen die grom...
24 oktober 2016 13:46
@Colbrelli
Er zullen er na IAM en Tinkoff vast nog wel meer wegvallen de komende jaren. Dan ontstaat er vanzelf weer ruimte.
24 oktober 2016 13:57
@ Thailand.

Nationaal project betekent nog niet alleen poolse renners. LottoJumbo target ook alleen maar de nederlandse markt, maar hebben toch buitenlanders in dienst.
24 oktober 2016 16:08
Tja hoeveel teams hebben de laatste tijd wel geen WT-ambities?
24 oktober 2016 16:44
Hoop wel dat ze toch een iets ander tenue gaan maken. Lijkt me te veel op Astana en Vino4Ever.
24 oktober 2016 17:24
Gaat Rusvelo volgend jaar nog op Colnago rijden? Nu Grom en het nieuwe Lampre ook al een overeenkomst hebben?
24 oktober 2016 17:56
Leuke naam ook. Leent zich uitstekend tot latere fusie. Team Oranje Grompot. Van Morrison schrijft alvast een hymne.
25 oktober 2016 13:23
Wellicht met Wout Pools als absolute kopman.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.