Nieuwe tegenvaller voor Vital Concept: Vichot kampt met virus
Arthur Vichot als Frans kampioen - foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2019 om 09:58

Nieuwe tegenvaller voor Vital Concept: Vichot kampt met virus

Het zit Vital Concept-B&B Hotels niet mee. De Franse ProContinentale ploeg kan de komende tijd niet beschikken over Arthur Vichot. De Fransman kampt met een virale infectie, zo laat zijn werkgever weten. Eerder zag de formatie ook al Pierre Rolland uitvallen met een polsbreuk.

Vichot werd eind vorig jaar met veel tromgeroffel binnengehaald door Vital Concept-B&B Hotels. Teammanager Jérôme Pineau had overigens reden om tevreden te zijn, aangezien Vichot zich al tweemaal tot Frans kampioen kroonde. Bovendien won hij vorig seizoen nog de Tour de l’Ain.

Dit jaar wist de 30-jarige allrounder nog geen indruk te maken. Hij eindigde wel in de top-10 van de Royal Bernard Drome Classic, maar moest vroegtijdig opgeven in Parijs-Nice en het Circuit Cycliste Sarthe. Nu is echter de reden gevonden voor zijn mindere presteren. “En is er maar één remedie: volledige rust”, aldus ploegarts Samuel Maraffi.

Vertrouwen 
Vichot zal minstens drie weken moeten uitzieken. “Dit is uiteraard een enorme klap”, aldus teammanager Pineau. “Zeker aangezien we ook Pierre Rolland moeten missen. Maar gelukkig weten we nu wat er aan de hand is, want het is niet normaal dat een renner als Arthur niet presteert.”

“Het is namelijk iemand die voor zijn vak leeft. Hij weet nu wat er aan de hand is. Er is geen reden meer om te twijfelen. We hebben nooit het vertrouwen in hem verloren. We weten dat hij kan terugkeren op zijn oude niveau”, aldus Pineau, die eerder al een niet-selectie voor de Tour de France moest verwerken.

Geef een reactie