Nog elf renners zonder team bij Roompot-Charles
foto: Cor Vos
donderdag 3 oktober 2019 om 17:16

Nog elf renners zonder team bij Roompot-Charles

Overzicht Steeds meer renners van Roompot-Charles hebben een nieuwe ploeg gevonden voor 2020. Gisteren wisten wij nog te melden dat Nick van der Lijke de overstap maakte naar het ProContinentale Riwal-Readynez. Een overzicht van alle transfers.

Bij Roompot-Charles staat de deur nog op een kier om verder te gaan, maar in de wandelgangen wordt nog weinig rekening gehouden met een langere toekomst van de Nederlands-Belgische fusieploeg.

Van de 18 renners hebben er inmiddels zeven een nieuwe werkgever gevonden. Zo trekt Maurits Lammertink naar de Belgische ploeg Wanty-Gobert. Lammertink is niet de enige renner die naar Wanty-Gobert trekt. Ook Boy van Poppel stapt over naar de Belgische formatie. Hier wordt hij herenigd met zijn jongere broer Danny van Poppel, die op zijn beurt Jumbo-Visma inruilt voor Wanty-Gobert.

Naast Lammertink en Van Poppel vertrekken ook Oscar Riesebeek en de Belgische renner Stijn Steels bij de ploeg. Steels trekt naar de WorldTour-ploeg Deceuninck-Quick-Step, terwijl Riesebeek op zijn beurt ploeggenoot wordt van Mathieu van der Poel bij Corendon-Circus.

Grote namen als Lars Boom en Pieter Weening hebben nog geen nieuwe ploeg voor volgend jaar. Beide renners hebben aangegeven nog graag door te willen gaan als wielerprof, maar hebben voorlopig nog geen ploeg gevonden voor volgend jaar.

Overzicht Roompot-Charles
flag-nl Maurits Lammertink – flag-be Wanty-Gobert
flag-nl Boy van Poppelflag-be Wanty-Gobert
flag-nl Oscar Riesebeekflag-be Corendon-Circus
flag-nl Nick van der Lijke – flag-dk Riwal-Readynez
flag-be Stijn Steelsflag-be Deceuninck-Quick-Step
flag-be Senne Leysenflag-be Corendon-Circus
flag-nl Justin Timmermans – flag-nl VolkerWessels-Merckx
flag-nl Jesper Asselman –
flag-nl Lars Boom
flag-be Sean de Bie –
flag-be Matthias de Witte –
flag-nl Huub Duijn –
flag-be Arjen Livyns –
flag-nl Elmar Reinders
flag-nl Sjoerd van Ginneken –
flag-nl Jan-Willem van Schip
flag-be Michael van Staeyen –
flag-nl Pieter Weening –

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.