‘Oleg Tinkov gooit Bjarne Riis uit de ploeg’
foto: Sirotti
maandag 23 maart 2015 om 20:25

‘Oleg Tinkov gooit Bjarne Riis uit de ploeg’

Tegenvallende prestaties in het kamp van Tinkoff-Saxo hebben ervoor gezorgd dat eigenaar Oleg Tinkov de manager, Bjarne Riis, heeft geschorst. Dit meldt het Deense BT. Bij Milaan-San Remo was de Deen al niet aanwezig.

In december 2013 verkocht Riis zijn ploeg aan de Russische miljardair Oleg Tinkov, sindsdien regeert hij. De renners die La Primavera reden voor Tinkoff-Saxo kregen volgens BT geen uitleg waarom Riis niet aanwezig was. De CEO van Tinkov, Stefano Feltrin, meldde aan de Deense krant dat Riis was “geschorst”.

“Wat voor gevolgen het heeft weet niemand nu. En verder heb ik geen commentaar”, meldde een onbekende bron, die dicht bij Oleg Tinkov zou staan, aan BT. Feltrin kon niks meer zeggen dan: “Waar heeft u dat gehoord? U kunt met Riis of Tinkov zelf daarover praten. Ik kan geen commentaar geven op aard van geruchten.” Riis en Tinkov waren niet bereikbaar voor commentaar.

Vorige week sprak Tinkov uit ontevreden te zijn over de prestaties van zijn ploeg. “Grote talenten moeten altijd onder druk worden gezet. Dat kan God doen, dat kunnen ze zelf doen, als het maar gebeurt”, zei Tinkov. “Zeker als we het hebben over renners met een miljoenencontract.” Hij zou geëist hebben dat Steven de Jongh een minder prominente rol zou krijgen, omdat Alberto Contador er niet in geslaagd was om Nairo Quintana te verslaan in Tirreno-Adriatico.

Tinkov hield Riis verantwoordelijk voor de slechte resultaten van het team, dat tot dan toe slechts een overwinning had, toen Contador in de Ruta del Sol won. Hij verloor echter in het klassement van zijn concurrent Chris Froome.

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2015 04:55
Komt op mij over als een staaltje sovjet arrogantie..... Van Riis kan je zeggen wat je wil, maar hij heeft zich als ploegleider / manager in het verleden wel bewezen.
Laat Tinkoff het zelf eens proberen een tactisch meesterbrein te zijn, kan ie zichzelf daarna wellicht ontslaan.
24 maart 2015 08:34
@DeGroteMolen - 23 maart 2015 om 22:32
In het bankwezen zie je precies het tegenovergestelde: wanpresteren en toch loonsverhoging alsof het je godgegeven recht is
24 maart 2015 08:45
Riis heeft zijn ploeg voor een mooi prijsje van de hand gedaan aan Tinkoff 15 maanden terug. Hij kampt echter al jaren met depressies, wat ook de reden zal zijn van zijn vele afwezigheid. Na hier een documentaire over gezien te hebben vroeg ik me uberhaupt af of hij zijn functie nog wel op een degelijke manier kan uitoefenen. Daarnaast leek hij er ook alles behalve gelukkig van te worden, met de druk vanuit Tinkoff. Conclusie; dit zat er aan te komen. Ik denk dat het op de lange duur voor beiden beter is als ze uit elkaar gaan. Maar hoe het dan met de ploeg afloopt? Only time will tell.
24 maart 2015 08:51
Ik heb overigens in lange tijd niet zoveel domme reacties op een topic voorbij zien komen. Het lijkt wel of als het om Russen gaat, discriminatie geoorloofd is.
24 maart 2015 09:02
Met RIgHT ver voor de troepen uit:

'een zeer typische stink Rus
aangeboren meerderwaardigheid complex is heel normaal voor Russen'

Pakweg 145 miljoen op 1 hoop, da's het betere ophokken.
24 maart 2015 09:34
Moet je voor de grap eens "joden" of "Marokkanen" invullen op die plaats. Dan heb je de poppen aan het dansen.
24 maart 2015 09:37
Ik zou het er persoonlijk eerder op gooien dat Tinkov een kapitalist pur sang is dan een Rus. Blijkbaar is de herstart van de Koude Oorlog genoeg reden om dat goed te praten.

@Lucatony +1
@RV +1
24 maart 2015 10:09
Tuurlijk slaat het nergens op iedereen over één kam te scheren of dat alle Russen zijn zoals Tinkof. Maar denk je ook niet dat het buitenland helemaal los gaat over alle Nederlanders aan de drugs als het over drugs gaat en dergelijke waarvan de meest onschuldige is dat alle Nederlanders op klompen lopen. Zo denkt het buitenland (over één kam gesproken, haha) over ons Nederlanders.

Riis en zijn ploeg heb ik nooit vertrouwd dus op zich vind ik het een goede zaak dat hij uit het peloton is. Over de manier waarop kun e zeker discussiëren. Maar ja is Riis erger dan al de eerder genoemde namen van ex dopinggebruikers in de ploegleiderswagen.
24 maart 2015 10:34
Volgens sommige media lijkt er een lifetime ban voor Riis aan te komen naar aanleiding van een rapport. Dus zou dus ook gewoon een voorzorgsmaatregel kunnen zijn.
24 maart 2015 10:59
@Utrecht19,
En wat wil je daar mee zeggen? Omdat anderen het ook over ons doen is het minder fout?

@Pingdo,
Ik lees ook net op nu.nl dat de ploeg zou hebben ontkent dat het met financiële zaken of een gebrek aan resultaten heeft te maken.
Leek mij ook wel een apart verhaal en nogal erg vroeg in het seizoen om al zo drastisch in te grijpen op basis van enigszins tegenvallende resultaten.
24 maart 2015 11:06
@snoep, Dat het niet allemaal zo heftig is als we een volk over één kam scheren, spreekwoordelijk dan. Zolang we niet alle bv. Russen in de gevangenis stopen omdat een andere Rus iemand wat heeft aangedaan is het ook wel gemakkelijk om over russen te praten als we het over 1 rus hebben. Maar goed waar hebben we het uiteindelijk over.:)
24 maart 2015 11:07
Lucatony, mooie invalshoek. Je hebt gelijk, de Poetin 2.0 was wellicht ongepast.
24 maart 2015 11:41
Binnen de PVV mag je ook niets onaardigs zeggen over Russen....
24 maart 2015 12:45
Die Tinkov is een tumor voor die ploeg en het wielrennen.
24 maart 2015 12:47
Ik heb het gevoel dat ze in Catalonië morgen als ploeg gaan uitstappen om een signaal af te geven aan Tinkov.
24 maart 2015 14:26
Gemanierde Russen zijn er legio, t'is gewoon dat juist de ongemanierden omhoog geschoten zijn toen de kouwe oorlog werd afgeschaft. Zijn ook veel hoog opgeleiden in Europa, vaak maken ze kantoren schoon in de ochtend en avonduren ipv hun kennis aan te wenden.
In all inclusive vakanties zie je ze vaak hun borden overvol scheppen maar ook hollanders en belgen, we hebben er toch voor betaald? Ze zijn vaak id meerderheid, net als Hollanders in Zuid Frankrijk dus automatisch ook wat luidruchtiger maar wel gezellig.
Maar ja wat al eerder werd aangehaald geld geeft geen enkele garantie voor kennis en wijsheid. Geloof ook niet dat voor een echte sportman geld doorslaggevend, plezier in de sport is onbetaalbaar net als een douche na 5 uur afzien.
24 maart 2015 16:11
Quote:
ti-raleigh - 24 maart 2015 om 00:13
Dat de renners bij Tinkoff nu massaal overstappen op doping snap ik effe niet. Als er niet gepresteerd wordt, wordt de druk toch sowieso groter. Gaan ze bij TLJ, FDJ en Cannondale dan ook de spuiten weer uit de kast halen ?? Vind dat beetje vreemde opmerkingen.


Het verschil zit hem er logischerwijs in dat deheer Tinkov resultaten eist, renners motiveert op dubieuze wijze en niet schroomt om ze plenair af te branden, desnoods via media.

Nu lijkt Lotto-Jumbo chronisch tevreden, daar valt ook wat voor te zeggen, maar dit lijkt me het doorgeslagen andere uiterste.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.