BMC ontslaat Sánchez na positieve B-staal
foto: Marcel Koch
donderdag 5 oktober 2017 om 08:00

BMC ontslaat Sánchez na positieve B-staal

Samuel Sánchez hangt een schorsing van vier jaar boven het hoofd. De contra-expertise is volgens Marca namelijk ook positief. De 39-jarige Spanjaard werd vlak voor de Vuelta a España betrapt op het gebruik van een groeihormoon. Zijn ploeg BMC zette hem direct uit de ploeg en haalde hem uit de Vuelta-selectie. Voor SamSan zou dat de laatste koers van zijn carrière zijn. De UCI moet het nieuws nog bevestigen

Update 5-10
BMC heeft inmiddels laten weten dat het bevestiging heeft ontvangen dat de B-staal positief is. Het heeft daarop besloten om de Spanjaard met onmiddellijke ingang te ontslaan.

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2017 10:01
Ik heb dat hele ozontherapie-verhaal sowieso vrij apart gevonden. Is Stefan van Dijk nu ook echt de enige die daar ooit voor geschorst is? (en serieus voor geschorst is!)
5 oktober 2017 10:23
edit wf: laat insinuaties achterwege
5 oktober 2017 11:15
@DMenchov
Bij jouw nickname kan ik toch een glimlach niet onderdrukken. Een beetje als iemand met een CManson account die gromt dat een paar doden er nu toch echt niet toedoen...
5 oktober 2017 11:20
@bvbal79,
Als jij vind dat je met enkel een vrijspraak een schone reputatie hebt, prima. Maar zelfs Greg zelf denkt (of in ieder geval dacht er toen) anders over.

@hoebele,
- Tijdens het EK van dit jaar bij de vrouwen. In de laatste ronde ging er een Poolse onderuit (meen uit de kopgroep) waarbij je ook ziet dat het achterwiel blijft draaien. Zelfde (onzin) verhaal dus als bij Cancellara.
- Ik had het, nogmaals, over hun reputatie. Niet of ze daadwerkelijk betrapt zijn.
Die laatste zin kan je ook omdraaien:
Dat Sammi bij zijn laatste wedstrijd gepakt is terwijl hij al jaren stukken minder presteert, wat zegt dat over Peking? 9 jaar geleden inderdaad, toen EPO, naar wat wat we nu weten, nog schering en inslag was.
5 oktober 2017 11:58
Hoe harder de wielrenners gaan roepen dat ze schoon rijden, des temeer neem ik het met een
korreltje zout. Iedereen zoekt de grenzen van het medisch en technisch toelaatbare op en gaan zelfs met bepaalde middelen en toepassingen in een grijsgebied.
Ik heb niet de illussie dat dit ooit uit de "top"sport zal gaan. Helaas is het nu wel zo dat elke opmerkelijke prestatie onder een vergrootglas ligt.
Ik geniet van het wielrennen en de koersen, maar besef ook dat er veel hyprocrise is.
Natuurlijk zijn het nu eenlingen die "gepakt" worden en wassen de ploegen en de ploegleidingen hun handen in onschuld. Ze weten niet hoe snel ze het nieuws van ontslag van het zwarte schaap naar buiten moeten brengen om (verdere) imagoschade te voorkomen.
5 oktober 2017 12:43
Het vervelende van deze discussies vind ik - afgezien van het gespeculeer over deze en gene - dat het niet over topsporters, maar heel vaak alleen over wielrenners gaat. Trek het eens breder (geldt niet alleen voor WF). Wielrenners gelden voor schaatsers, voetballers en noem maar op daardoor als gemakkelijke zondebok ("maar wij doen zoiets niet"). Daar komt bij dat sommige renners graag in het middelpunt van de aandacht blijven staan met hun verhalen (T.Dekker).
5 oktober 2017 13:03
@girardengo

Bedoelt u bijv. de ziekte van schaatslegende Sven K. die exact een jaar heeft geduurd..?
5 oktober 2017 15:38
Kramer had rugproblemen, echte topsporters geloven niet in kwakzalvers, groeien doe je aan tafel en dat je harder gaat rijden met groeihormonen is moeilijk aantoonbaar, spieren train je op natuurlijke wijze, dat kunnen pillen niet overbruggen.
5 oktober 2017 17:53
De_Prins
Ook hierbij kun je alleen op feitelijke informatie afgaan. Sven Kramer was zelf boos op een medisch specialist die iets gezegd had over te veel vitamine B6 gebruik.
5 oktober 2017 21:44
Ozontherapie waarvan iedereen weet dat het vergelijkbaar is met homeopathie...geen enkel fatsoenlijk wetenschappelijk peer reviewed bewijs dat het ook maar een kont effect heeft. Het wordt door medici dan ook terecht onder alternative medicine geschaard.
5 oktober 2017 21:53
Mooi. Einde carrière voor deze rotte appel.
5 oktober 2017 23:13
@poescke
Ooit gefietst bij onweer en als de bliksem naar huis gereden?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.