Opmerking Adrie van der Poel zorgt voor commotie
foto: Marcel Koch
maandag 5 februari 2018 om 17:00

Opmerking Adrie van der Poel zorgt voor commotie

Adrie van der Poel heeft voor ophef in België gezorgd door zijn uitspraken tijdens het WK veldrijden in Valkenburg. Volgens commentator Michel Wuyts insinueert Van der Poel met zijn uitspraken dopinggebruik bij wereldkampioen Wout van Aert. “Adrie van der Poel insinueert en dat is een gevaarlijk spel”, aldus Wuyts tegenover Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Als het verschil tot twee minuten oploopt, is dat niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn. Hij rijdt rond, maar hij ademt niet”, zei Van der Poel tijdens de live-uitzending van Sporza.

“Uit zijn woorden zou je kunnen afleiden dat Wout van Aert medisch begeleid is en cortisonen genomen heeft”, stelt Wuyts.

Het is niet de eerste keer dat er insinuaties zijn omtrent Van Aert. Vorig jaar hadden Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel hun medisch formulier via Twitter gedeeld. Toen werd geïnsinueerd dat de wereldkampioen niet mee wilde doen vanwege een attest die hij had gekregen voor zijn knieblessure.

Update 17:00
Adrie van der Poel heeft inmiddels gereageerd. “Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind”, vertelt hij aan Sporza. “Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment. Daar lach ik mee als ik fietsclinics geef. Dat is een teken dat de conditie goed is en dat alles goed loopt”, legt hij uit. “Veldrijden is een momentopname en dat was gisteren ten volle voor Wout. In de toekomst zal het misschien anders zijn.”

RIDE Magazine
144 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2018 17:46
Schandelijke insinuatie. Maar toen ik MVP na de wedstrijd niet hoorde zeggen dat hij ziek was of een hele slechte dag had was het ook het eerste dat ik dacht. Het verschil was gewoon te groot om niet naar verklaringen te zoeken.
Blijft dom om te zeggen, want je kan de redenering ook omdraaien en naar WVA toe is het allesbehalve sportief.
5 februari 2018 17:47
Ach laat die wuyts toch mooi die insinuaties opkloppen. Hij is de enige die het woord corticonen in de mond neemt in combinatie met de naam Wout van Aert. De Belgen hebben het wk gedomineerd in een kleine amusante tak van sport die het hele jaar is gedomineerd door een Nederlander.

Over tot de orde van de dag. Volgende week zijn de winterspelen waarin Nederland gaat grossieren in medailles en de Belgen ook een handvol deelnemers hebben.
5 februari 2018 17:56
De storm mag weer gaan liggen. Adri had het niet zo bedoeld jongens. Ik geloof hem eerlijk gezegd wel. Je staat daar in de post met fietsen weg weer te hollen, krijg je ineens een micro voor je kop geduwd. Het gaat niet lekker met Mathieu en je moet snel de juiste woorden vinden. Kortom, de kneus in heel dit gedoe is mijnheer Wuyts. Komt ervan als De Cauwer er niet bij is om hem een beetje in toom te houden.
5 februari 2018 17:57
Mvdp moet gewoon een pro trainer nemen als hij prof titels wil pakken.
Adrie zegt niks raars maar zn retweet is op zn minst onnadenkend.
Wuyts baseert dit alles op een uitspraak en dat is gewoon bs. Als ie nou naar de Twitter verwijst zou hij een punt hebben. Maar ook dan is het zwaar overdreven. Een journalist zou betrokkenen gaan bevragen. Sensatie pers maakt er hijsa van.
Albert heeft nog hg meest verdachte gezegd inderdaad. Heeft iemand iets gezien bij v aert dat die verassing zou kunnen zijn?
5 februari 2018 18:05
@Mwielerfan
Het geheime wapen van Albert: bakboter en smallere tubes
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180204_03338984
5 februari 2018 18:05
Denk dat Wuyts meer weet dan Adrie van Der Poel en zijn mond voorbij praat.... natuurlijk heeft Adrie het wel aan het rechte eind met zijn uitspraak en bedoeld hij er wel degelijk iets mee. Jammer dat hij het daarna bij draait met zijn politiek correct antwoord. Iedereen ziet toch dat het niet klopt allemaal... onee bij Froome dacht ook bijna iedereen dat hij op pasta en boterhammen met pindakaas fietsten.
5 februari 2018 18:06
Nog even ter aanvulling op de zaak (heb al eerder gezegd dat ik geen insinuatie zie in het interview met AvdP - hoe had hij anders zijn bewondering voor WvA kunnen uitspreken zonder insinuerend te kunnen zijn?):

Ik interpreteer de geweldige prestatie van WvA ook niet als een teken van dopinggebruik. De meest voor de hand liggende interpretatie is dat (i) MvdP minder was dan normaal, en (ii) het geen parcours was voor hem. Deze interpretatie wordt ondersteund doordat MvdP niet 2e werd maar iemand anders.

Kortom - allemaal stormen in verschillende glazen waters! WvA heeft een prachtig WK gewonnen op een heel zwaar parcours. Nu op naar de volgende cross.

P.S.
Ik bedacht me nog wel, met een beetje geluk is dit een extra stimulans voor MvdP om zich minder te richten op het veld, en meer op de andere disciplines (weg of mountainbike). Laten we het hopen - wat mij betreft! ;-)
5 februari 2018 18:20
"Much Ado About Nothing"
Veel drukte om niets (Engelse titel: Much Ado About Nothing) is een romantische komedie van William Shakespeare.


Het is de maandag na het WK in Valkenburg. Morgen weer een nieuwe dag en zaterdag 24 februari kijken we naar de Omloop.
Het cross seizoen nadert zijn end!
5 februari 2018 18:29
Het is niet één Sporza-journalist maar het zijn er twee! Niet alleen Wuyts maar ook Van de Goor beweert dat Pa Poel op vals spel duidt. Ik kan me niet voorstellen dat Sporza Adri zwart wil maken. Zou het niet zijn dat Sporza meer weet en het niet kan bewijzen. Een beetje zoals de Volkskrant gefrustreerd achter de Rabobank aanjoeg, weten hoe het zit maar het verhaal niet waterdicht krijgen?
5 februari 2018 18:39
De Belgen doen mee bij het Biathlon met een gewezen Duitser en Fransman. Dat kun je van Nederland niet zeggen....
5 februari 2018 18:48
Dat MvdP himself geen probleem had met de zege van WvA geeft al aan dat Matthieu niet het idee had dat er vals spel gespeeld is. Lijkt me sterk dat Adri dat dan wel zou denken. Het niet uitsluiten: misschien (en dat doe ik ook niet), maar echt geloven: nee. Anyway, de Belg Wuyts laat zich van zijn arrogante slechte kant zien na het grote Belgische succes.
5 februari 2018 18:59
Vd Poel sr. zal best enigszins teleurgesteld zijn geweest en kon z'n woorden ook ongetwijfeld zorgvuldiger kiezen, maar om dan zo specifiek naar "cortisonen" te verwijzen als journalist vind ik wel vreemd.
5 februari 2018 19:16
Adrie zegt in dat interview niets verkeerd...Helaas is het wielrennen en dan zijn buitengewone presentaties altijd verdacht! Daar heeft Wuyts dan wel een punt. Na de kwestie van vorig jaar, waardoor Pauwels uit de ploeg is gelaten, en nu dit jaar is Wout van Aert voor mij verdacht. Wuyts zal echter meer weten denk ik......
5 februari 2018 19:21
Adrie heeft reeds gezegd dat ie niets negatiefs bedoelde. Hilarisch hoe sommigen er weer een BE Ne van maken. Sommigen vinden zelfs dat ze de winterspelen erbij moeten halen. Echte wielerfans hier.
5 februari 2018 19:24
Ik volg het fietsen zowel op de weg als in het veld al tijden, ben al jaren verknocht aan het commentaar bij de heren van sporza maar het wordt bij Wuyts sinds dit seizoen erger en erger. Gaf altijd hoog op van deze man maar met deze insinuaties begint het respect voor hem hevig te dalen. Jammer dat hij deze woorden in de mond neemt na een geweldige prestatie van van aert. Of het moet een indirecte manier van hem zijn om kritisch te zijn op het kamp van wout, maar daar geloof ik niet in.en als het een steek onder water is of een zout in de wonde dan is het ook triest. Iedereen heeft kunnen zien dat van der poel niet kon tippen aan van aert-bij lange na niet- en dat wout bijna buitenaards niveau was, dat kan zelfs ik als fan van Mathieu zeggen. Proficiat voor wout en zijn fans!
5 februari 2018 19:25
@moa: jammer he dat veldrijden geen olympische sport is he
5 februari 2018 19:27
Wout van Aert zal de grootste wielerstem van België op de hoogte houden van zijn bedrog, ja lijkt logisch. Je leest hier toch af en toe soms eens iets.
5 februari 2018 19:30
A3 VDPoel: gefrustreerd ventje. Kan nog heel veel leren van zijn zoon. Was duidelijk aan het insinueren.
Wuyts: Zielig ventje, wil zich interessant maken. Insinuaties Adrie OK maar cortisonen waarom moet dat ineens vermeld worden. Weet hij iets meer ?
Doping: topsport en doping ... grenzen opzoeken (allemaal !)
5 februari 2018 19:36
Het Calimero-instinct kreeg bij Wuyts sowieso nadrukkelijk de overhand. Hij kon zich amper inhouden bij een val van Nieuwenhuis en wist al ver voor de finish dat 'de Nederlanders zich zouden verschuilen achter de schoenwissel'. Het hoort kennelijk bij de cross-folklore, maar ik vraag me toch af of een zender als Sporza zoiets moet willen.
5 februari 2018 19:40
@059
Als ik het goed begrijp vind je Adrie een gefrustreerd ventje, om vervolgens aan het eind van je post zelf te insinueren dat iedere topsporter aan de dope zit. En als Wuyts meer zou weten en hij zegt dat waarom is het dan een zielig ventje?
5 februari 2018 19:49
Het is allemaal een beetje sneu op deze manier. Toen ik het live hoorde had ik niet de indruk dat Adri er iets mee bedoelde. Iedereen was verrast dat het verschil zo groot was en dan doe je gemakkelijk verbijsterde uitspraken. Dat is niet zo gek.

Maar als je achteraf even afstand neemt en mee in rekening neemt dat van der Poel achter Vanthourenhout finisht en zelfs Toon Aerts hem even kon bedreigen, dan kan je alleen maar vaststellen dat het gat vooral zo groot was omdat van der Poel zwaar onder z'n kunnen presteerde. Dus in die zin was het niet normaal.

Misschien was aan deze Van Aert op dit parcours sowieso niets te doen, maar dan nog zou van der Poel op een normale dag niet zo ver zitten en zou het zeker en vast die andere renners ook op meer dan een minuut zetten.

Veel commotie voor niets, en dat is jammer.
5 februari 2018 19:51
@xistnc: Daar snijden ze zichzelf wel een beetje in de vingers, want er zijn heel veel 'Ollanders die naar 'de Belg' kijken. Ik kijk ook graag naar de cross, maar zodra er een België-Nederland van gemaakt wordt dan haak ik af want dat is a) een ongelijke strijd en b) een veel te kleine sport om je druk over te maken.

Ook wat dat betreft is José de Cauwer de perfecte commentator :)
5 februari 2018 19:52
Grappig hoe het hier plots over doping gaat, terwijl ik werkelijk geen enkele post hierover gelezen heb in de voorbije 4 maanden toen VDP iedereen degradeerde tot figuranten.

De "hij ademde niet"-quote op zichzelf staand is geen duidelijke insinuatie. Is inderdaad een wel vaker gebruikte manier van spreken om aan te geven dat iemand super is, genre "hij voelt de pedalen niet". Echter in combinatie met die retweet.. Geen twijfel mogelijk voor mij dat hij wél zinspeelde op iets.

Hoe dan ook onnodig van Wuyts om dit uit te vergroten. Hij werpt nota bene zelf een schaduw over de wereldtitel van Wout, anders had er geen haan naar gekraaid, en terecht. Pa VDP heeft zich al vaker een slechte verliezer getoond, niks nieuws onder de zon. Ik zou er totaal niet blij mee zijn als Wout zijnde. Want wat is het gevolg? Híj gaat in volgende interviews hierover bloedirritante vragen krijgen, niet Wuyts. Gelukkig is ie op vakantie vertrokken.
5 februari 2018 20:03
Mathieu niet blij met Papa`s insiuaties
Aert niet blij met Wuyts`s flippen

Af en toe is Icarus de snuggere
5 februari 2018 20:13
@delgado: dat adrie zich een slechte verliezer toont is echt gelul. Volgens mij heeft hij gezegd dat van aert overduidelijk de beste was. Je doet nu hetzelfde als Wuyts, je probeert iets te maken wat er niet is. Hou het gewoon aub bij uzelf

Om te reageren moet je ingelogd zijn.