Pauline Ferrand-Prévot bezig aan laatste seizoen op MTB, lonkt terugkeer naar de weg?
foto: Cor Vos (archief)
maandag 27 mei 2024 om 08:16

Pauline Ferrand-Prévot bezig aan laatste seizoen op MTB, lonkt terugkeer naar de weg?

Pauline Ferrand-Prévot stopt na dit seizoen als mountainbikester. Dat heeft de regerend wereldkampioene cross-country gezegd in gesprek met Eurosport. Over haar toekomst in de andere disciplines heeft ze geen mededelingen gedaan, maar eerder hintte ze wel op een terugkeer naar de weg.

“Ik weet zeker dat het mijn laatste seizoen op de mountainbike wordt”, zei de 32-jarige Française, die zich al vijf keer keer tot wereldkampioen cross-country kroonde, na haar zege in de Wereldbeker Nove Mesto. “Ik denk dat ik alles bereikt heb op de mountainbike. Ik vind het nog steeds leuk, maar het heeft geen zin om nog langer door te gaan. Het is mijn laatste kans om olympisch kampioen te worden, in eigen land, dus het is een goed moment om te stoppen.”

Tour de France Femmes?
Ferrand-Prévot is niet alleen actief als mountainbikester. Ze is ook wereldkampioen gravel en duikt in de winter ook geregeld het veld in. In het verleden koerste ze eveneens op de weg. En niet zonder succes, want in 2014 werd ze in die discipline wereldkampioen en won ze onder meer de Waalse Pijl. Vijf jaar later besloot ze zich echter volledig te gaan richten op de offroad-disciplines. Dit wil echter niet zeggen dat Ferrand-Prévot nooit meer denkt aan haar wegcarrière.

“Ik zou graag een keer de Tour de France willen rijden”, zei ze eind 2023 in de Geraint Thomas Cycling Club-podcast. “Op dit moment ben ik erg gefocust op de Olympische Spelen van Parijs, maar waarom zou ik volgend jaar, of het jaar erna, niet weer op de weg gaan koersen? Dat zou ik wel graag willen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.