Opgave Jan Tratnik nieuwe tegenslag Visma | Lease a Bike: “Ronde van Vlaanderen niet in gevaar”
foto: Cor Vos
zondag 24 maart 2024 om 19:05

Opgave Jan Tratnik nieuwe tegenslag Visma | Lease a Bike: “Ronde van Vlaanderen niet in gevaar”

Jan Tratnik heeft Gent-Wevelgem al vroegtijdig moeten verlaten. De Sloveen was pas last minute aan de startlijst toegevoegd na de blessure van Per Strand Hagenes, maar lang duurde zijn dag op de fiets niet. Na afloop vertelde de ploegleiding dat Tratnik op zijn hoofd viel, maar dat de schade mee lijkt te vallen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad kwam op zo’n 160 kilometer van de finish ten val, waarop hij tot opgave gedwongen werd. Voor Visma | Lease a Bike blijft de pech zo aanhouden. Eerder kreeg de ploeg al af te rekenen met de neusblessure van Hagenes, de ziekte van Christophe Laporte en ook Dylan van Baarle, Wout van Aert en Tiesj Benoot gingen tijdens de E3 Saxo Classic tegen de vlakte.


Update 19.05 uur – Reactie ploegleiding Visma | Lease a Bike

Na afloop van Gent-Wevelgem sprak WielerFlits met ploegleider Maarten Wynants van Visma | Lease a Bike over de gevallen Jan Tratnik. “Jan lag er heel slecht bij en was op zijn hoofd gevallen”, legde hij uit. “Maar hij kon na een tijdje opstaan en naar de bus rijden. Het viel al bij al mee, zegt hij zelf. De Ronde van Vlaanderen is voor hem niet in gevaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.