Opnieuw winst voor Dylan Groenewegen in Profronde Westland
foto: Tim van Hengel
donderdag 2 augustus 2018 om 22:44

Opnieuw winst voor Dylan Groenewegen in Profronde Westland

Dylan Groenewegen heeft in Wateringen de 46e editie van de Profronde Westland op zijn naam geschreven. De sprinter van LottoNL-Jumbo, goed voor twee ritzeges in de voorbije Tour de France, was Niki Terpstra te snel af in een sprint met twee. Het is Groenewegens tweede succes in het Zuid-Hollandse na-Tourcriterium, nadat hij ook in 2016 al eens de beste was.

Het publiek had door het mooie weer massaal de weg gevonden naar de kermiskoers en werd getrakteerd op een aantrekkelijk deelnemersveld met liefst negen van de veertien Nederlandse Tourdeelnemers. Eén van hen was Wout Poels; de Sky-renner had voor de gelegenheid het speciale tenue met gele accenten aangetrokken dat de ploeg droeg in de slotrit naar Parijs.

De bekende gezichten, waartoe ook onder anderen Dylan van Baarle, Bram Tankink en Sebastian Langeveld konden worden gerekend, lieten hun neus meermaals van voren zien in het rondje om de kerk. Terpstra animeerde de koers met een late aanval en zag Dylan Groenewegen aansluiten in de slotfase, die nog ontsierd werd door een valpartij waarbij onder anderen Steven Kruijswijk betrokken was. De nummer vijf van de Tour leek met de schrik en enkele schaafwonden vrij te komen.

Een tegenaanval van Van Baarle in de finale kwam te laat, waardoor Groenewegen en Terpstra om de winst gingen sprinten. De renner van LottoNL-Jumbo won dit duel en mocht zich de winnaar noemen van deze 46e Profronde Westland.

Sprintcup
Eerder op de avond moest Groenewegen het nog afleggen in de Sprintcup, een koppeltijdrit voor de profs over twee ronden. Samen met zijn ploeggenoot Tom Leezer moest hij zijn meerdere erkennen in het gelegenheidsduo Ramon Sinkeldam en Koen de Kort.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2018 22:53
Winnen is winnen, o nee wacht effe, criterium....
2 augustus 2018 22:54
Edit redactie: Aangepast!

Kruijswijk kreeg Groenewegen over zich heen... (die heeft een rondje laten lopen en mocht weer in de achtervolgende groep gaan zitten). Behalve schaafwonden en irri- en frustratie leek Kruijs niet iets echt spannend aan de schuiver over te hebben gehouden...
2 augustus 2018 23:26
Klinkt alsof het een spannende koers was.
3 augustus 2018 08:10
Maar goed, mocht het een echte wedstrijd geweest zijn zou het resultaat wellich niet veel anders geweest zijn. En alweer een val in een criterium. Misschien toch aardig doorgetrokken hier en daar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.