Patrick Lefevere: “We hebben gewoon dom gereden”
maandag 30 juni 2014 om 10:07

Patrick Lefevere: “We hebben gewoon dom gereden”

patrick lefevere

foto: Sirotti

Het Belgisch kampioenschap is voor Omega Pharma-Quick Step desastreus geëindigd. Het keurkorps van ploegmanager Patrick Lefevere verprutste door tactisch mismanagement de kans op de Belgische driekleur. “Natuurlijk ben ik ontevreden, iedereen is ontevreden”, zei Lefevere na afloop tegen Het Nieuwsblad.

Tom Boonen, de nummer drie van het kampioenschap, was na de finish furieus op de ploegleiding. “Er zijn zware fouten gemaakt door de ploegleiding. En daardoor hebben wij fouten gemaakt”, mopperde hij. “We reden nochtans lange tijd de perfecte koers met steeds de juiste mannetjes mee. Maar dan werd alles omgegooid. Wij wisten van niks, tot we op zes kilometer van de streep te horen kregen dat we alsnog moesten rijden voor de sprint.”

In de kopgroep zaten op dat moment ploegmakkers Julien Vermote en Gert Steegmans. Beiden moesten met lede ogen aanzien hoe hun teamgenoten in het peloton het gat dicht redden. Boonen: “Een kampioenschap is al moeilijk genoeg op zich maar nu wisten we ook totaal niet wat de situatie vooraan was. De vlucht beschermen had voor mij evengoed gekund maar pas op zes kilometer van de streep werd alles nog omgegooid. Ofwel geven ze ons de vrijheid om te doen wat we willen, ofwel concentreren ze zich op de sprint.”

“Op een bepaald moment was Gert (Steegmans, red.) mee en er was op voorhand gezegd dat als er een snelle man mee was, die vlucht beschermd werd. Dat hebben we gedaan en dan op zes kilometer moesten we het gat toch dicht rijden. Nee, hier ga ik een duchtig woordje over praten met de ploegleiding (Tom Steels en Wilfried Peeters, red.). Zoals dit kan echt niet.”

Lefevere bespaarde zichzelf een afgang richting de ploegbus en bleef weg. “Ik heb mij het leed bespaard van naar de bus te gaan omdat ik anders misschien verkeerde zaken zou gezegd hebben. Maar we hebben gewoon dom gereden, zoveel is duidelijk.” Op de kritiek van Boonen wilde hij niet nader ingaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.