Peeters waarschuwt: “Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo voortdoet”
foto: Pauwels Sauzen-Vastgoedservice
zondag 25 februari 2018 om 09:47

Peeters waarschuwt: “Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu zo voortdoet”

Rob Peeters zet vandaag een punt achter zijn loopbaan, maar de Belgische veldrijder luidt de noodklok. “Er zullen heel veel slachtoffers vallen als Mathieu van der Poel zo voortdoet en dan heeft hij ook geen collega’s meer om tegen te rijden”, zegt Peeters tegen Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 32-jarige Peeters is crosser sinds 2004, maar na het eentonige seizoen – met meer dan dertig zeges voor Van der Poel – pleit hij voor verandering. “De veldrijders moeten zelf een klein beetje beseffen dat niemand erbij gebaat is als ze niemand minuten gunnen om in beeld te komen. Wie daar iets kan aan doen? De man op kop zelf”, zegt hij.

“Je kunt in het begin met de rem op rijden, iedereen de tijd geven om in beeld te komen en dan voluit gaan in de laatste rondes”, geeft Peeters al voorbeeld. “Nu rijdt Mathieu in het begin supersnel en dan kan hij in de laatste ronde uitbollen. Dat komt op hetzelfde neer. Of hij dan toneel moet spelen? Dat is niet echt toneel spelen, want Sven Nys heeft zijn hele leven zo gekoerst.”

In de Sluitingsprijs van Oostmalle sluit Peeters definitief zijn veldritcarrière af, dat doet hij samen met de 35-jarige Klaas Vantornout.

[poll id=”735″]

RIDE Magazine
71 Reacties
Sorteer op:
25 februari 2018 13:37
Wheely+3
Prachtig. Hopelijk rijdt MvdP dit soort renners voortdurend aan gort
25 februari 2018 13:48
Misschien Mathieu met een riksja erachter laten rijden. Noorse biathloners trainen 's zomers uren bergop met de fiets, daarna met de rollers bergop en daarna bergaf met de mtb en aan het eind schietoefeningen. Niet voor niets dat een 21 jarige kan overheersen.
Slachtoffers liggen meestal al voordat ze vallen, wat een onzin.
25 februari 2018 13:53
Dit is natuurlijk niet de manier he. Als een sporter gewoon de beste is, is dat zo. Mathieu moet voor zichzelf kijken of hij nog wel voldoende genoegdoening hieruit haalt. Zo ja, hoort niemand hem tegen te houden.
25 februari 2018 13:56
Hoe belachelijk zijn oplossing ook is, blijft vaststaan het feit dat het veldrijden niet veel meer seizoenen moet hebben zoals deze. Mathieu rijdt als een man onder jongens rondt. Maar wat ik mij afvraag in de oplossing van Peeters, gaan de renners die allemaal op een hoop gereden worden door Mathieu in de beginfase dan ook in de remmen knijpen op het moment dat Mathieu pech krijgt? Want als Mathieu zich drie ronden inhoudt en dan vervolgens pech krijgt, moet er wel gewacht worden totdat hij weer aansluit, dat is dan only fair. En dat gaat natuurlijk nooit gebeuren he. Nee dus eigenlijk moet Mathieu niet gebruik maken van zijn eigen kwaliteit maar mogen de tweederangs renners ( met alle respect) wel weg sprinten als hij dan pech krijgt. Een bullshit verhaal, ook al zit er een kern van waarheid in. Het probleem ligt echter niet bij Mathieu.

En ook dat Sven Nys er steeds bij halen, kom op die bleef echt niet uit overschot zitten, die was ten eerste niet zo goed als vd Poel en ten tweede had hij meerdere echte concurrenten en Mathieu heeft alleen met Wout rekening te houden.
25 februari 2018 13:58
Begrijpelijk dat hij op dit idee komt. Onbegrijpelijk dat hij niet bedenkt dat het niet aan een topsporter is om zoiets voor te stellen. Terecht stoppen dus.
Dat hij niet in beeld komt heeft verder niks met mvdp te maken. Hij rijdt nooit meer in de top 10 en heel veel andere, betere crossers wel.
25 februari 2018 14:23
Wat een idiote reactie. Je vraagt toch ook niet aan Lewis Hamilton om wat lamgzamer te racen in zijn Mercedes. Iets harder trainen jongen dan kom je vanzelf in beeld.
25 februari 2018 14:28
Als Wout van Aert dit seizoen top was geweest had je prachtige duels gehad waarschijnlijk en had niemand gezeurd. Nu was Wout maar 1 dag top en tsja dat was nou net de beste dag.
Verder moet Rob Peeters niet zeuren, bij het wegwielrennen wint toch ook Chris Froome elk jaar de Tour en wint Sagan elk WK..........
25 februari 2018 14:31
Wtfffffffff.

Hij pleit dus voor een toneelstukje?
25 februari 2018 15:15
Te grappig voor woorden toch dit?! Miss moeten ze Mathieu 3 minuten later laten starten, soortgelijke oplossing...
25 februari 2018 16:12
Ik zou de UCI adviseren om het startgeld bij UCI koersen te verbieden. Dan ben je van veel flauwekul af.

Prijzengeld mag wel, dat voorkomt van die suffe ik-strijk-mijn-startgeld-op wedstrijden.
25 februari 2018 16:43
Zolang een Belg alles wint is het geen probleem maar zodra een Nederlander alles wint is het ineens een probleem. Triest chauvinistisch volkje!
25 februari 2018 17:31
Peeters tsja, mooie carrière gehad?.... Gefrustreerd vroegtijdig gestopt. Beter ook denk ik. Het veldrijden wordt internationaal niet beter met dit soort derde rij coureurs.
25 februari 2018 17:44
In in zijn laatste wedstrijd komt ie over de streep en doet zijn confettikoker 't ook niet !
25 februari 2018 19:34
Hahaha. De eerste sport die om zeep wordt geholpen vanwege een te goede kampioen, aldus Peeters. Na Bolt was het sprinten ook geen sport meer, ohnee wacht..
25 februari 2018 19:40
peeters jankerd
25 februari 2018 19:43
Eigenlijk is Peeters de beste, maar omdat hij sportief is gaat hij altijd achteraan rijden.
25 februari 2018 19:49
moet niet gekker worden, wat een kul verhaal van die Peeters zeg
25 februari 2018 20:57
Wat een stakker. En ook gewoon wachten tot zijn laatste wedstrijd. Rob zat zeker de afgelopen maanden achterstevoren op zn fiets, die heeft dit jaar toch echt gene llattte prijs gereden
25 februari 2018 23:03
Mooi sportman, toch nog even in beeld geweest na 14 jaar.
26 februari 2018 11:31
Met het verschil dat VDP nog harder rijdt dan Nys ooit. Met de tactiek van Nys vroeger: op plek 15 beginnen en 'vanzelf' naar voren komen als de rest terugvalt, zou hij kansloos zijn geweest met een tegenstander van het niveau VDP.
28 februari 2018 06:49
Onzin, we genieten juist van zijn stijl. Kijk hoe hij bochten neemt, technische passsages etc. Gewoon harder trainen, dan komt de rest misschien vaker in beeld!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.