Peter Sagan: “Ik weet niet wat Terpstra wilde”
foto: Sirotti
zondag 26 maart 2017 om 18:07

Peter Sagan: “Ik weet niet wat Terpstra wilde”

Peter Sagan is in Gent-Wevelgem derde geworden. De wereldkampioen leek in de beslissende kopgroep te zitten, maar zag Greg Van Avermaet en Jens Keukeleire wegrijden. Hij was dan ook niet tevreden met medevluchter Niki Terpstra. “Dit is een van de voorbeelden van hoe je een wedstrijd kan verliezen tegen mij”, zegt hij na afloop tegen Sporza.

“Ik weet niet wat Terpstra wilde”, aldus de kopman van BORA-hansgrohe. “Hij valt aan, nadat hij eerst niet wilde werken. Ik ben zijn ploeggenoot niet en ga niet werken voor niets. Zodat je mij dan kan verslaan? Ik kon vandaag bepalen wie hier zou winnen.”

Sagan is toch niet teleurgesteld. “Als je altijd wint, verlies je misschien motivatie. Nu ben ik gemotiveerd om de zege te pakken. Tegen iedereen fietsen is geen sport, dit is maar een goedkoop spelletje”, beschrijft hij de manier waarop zijn concurrenten koersen. Volgende week kan hij revanche nemen in de Ronde van Vlaanderen. “We zullen zien hoe de situatie dan gaat zijn, maar het is oké voor nu.”

RIDE Magazine
68 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2017 20:44
@ Lorenzo: een soort Boonen laat maar zeggen?
26 maart 2017 20:52
Volgens mij zijn dit allbei twee gasten die durven te verliezen, zodat ze af en toe ook winnen (de één wat meer dan de ander). Dat botst dan even, niet zo erg toch? Daarom vinden we dat wielrennen juist mooi.
26 maart 2017 20:59
@DeGroteMolen: Boonen is geen marketingmachine maar wel een mediafiguur zoals Sagan, maar de vergelijking is wel terecht. Allebei koersen op talent, en Boonen werd ook steeds iets te hard opgeblazen. Het was volgens de fans ook telkens een ander zijn schuld als hij weer eens niet won. Maar dit dan wel enkel voor Belgen en niet voor de hele wereld. En GvA superman willen maken? Ik wil dat die kerel gewoon eens wat krediet krijgt voor wat hij presteert en vooral voor de manier waarop. Een trainingsbeest die heel zijn carrière beenhard heeft gezaaid om de laatste jaren eens wat te gaan oogsten. Daar heb ik respect voor. Trouwens met een naam als lancethegreat...
26 maart 2017 21:00
Ik ben van Niki. Dat is nu wel iemand die weet wat hij kan, koersinzicht heeft en zich niet bij de benen laat nemen.....Die kwaliteiten zouden meer (NL)wielrenners moeten hebben...
26 maart 2017 21:05
Hopelijk is Terpstra hierdoor extra gemotiveerd om te vlammen in Vlaanderen. Gelijk ook Sagan dat zal zijn kan dat het strijdtoneel alleen maar aantrekkelijker maken!!
26 maart 2017 21:14
Miquelon ik deel je visie. Sagan wordt nerveus. Hij vreest van Avermaet.
26 maart 2017 21:44
Ik ben inmiddels ook zover dat ik het G vA volop gun. Hij is strijdlustig en rijdt steengoed. In interviews komt hij sympathiek over. Ben streekgenoot van Terpstra en gun ook hem nog een vette vis. Hij knokt tenminste ipv meefietsen. Hoe zelden stapt hij af? De beste klassiekerrenner van NL op dit moment. Misschien dat van Baarle em gaat opvolgen over een paar jaar. Verder zie ik niemand met die inhoud en vechtlust in NL nu.
26 maart 2017 22:00
Top van sagan!! Ik zou het ook beu worden als ze constant op mijn wiel plakken en reageren van hij is wereldkampioen en hij moet het maar dichtrijden en terpstra zielig voor quick-step is wevelgem een belangrijke koers en als ie niet wilt winnen moet ie zich maar teruglaten zakken en werken voor gaviria of boonen. Kampioen word je door lef te hebben en niet te zeiken!!
26 maart 2017 22:05
Sagan heeft groot gelijk. Waarom in het spel van Terpstra treden?
26 maart 2017 22:13
Snap de anti Terpstra reacties niet. Sagan stuurt heek snel zelf weg om van een gaatje van 5 meter 10 meter te maken en Terpstra het dicht te laten rijden. Terpstra wil dit vuile werk niet opknappen omdat hij de slechtste sprint heeft. Als hij nog iets wil moet hij wegspringen en daarvoor heeft hij nog wat benen nodig. Dat snapt Sagan ook wel. Logischere gedachtegang van Terpstra dan van Sagan die GvA gewoon eraf moet rijden of hem moet volgen, maar hem zeker niet moet laten rijden.
26 maart 2017 22:31
Zo is het Alexander. Terpstra wordt de wei in gestuurd om ervoor te zorgen dat EQS wint, niet om braaf mee te werken aan het succes van de ontsnapping van ten minste drie betere sprinters. Niet meewerken betekent dat de groep erachter terug kan komen met Gaviria en Boonen. Logisch dat je met dat gegeven pokert. Als Terpstra het gat had laten vallen had Sagan nog het begin van een verhaal gehad (hoewel zelfs dat twijfelachtig is). Nu Sagan het gat had laten vallen met als doel om Terpstra mee te laten werken, heeft hij een domme beslissing genomen. Da's niet erg, maar om Terpstra te beschimpen daarover getuigt niet van realisme. Ik begrijp best dat Sagan het liefste heeft dat de beste renners hard samenwerken om uiteindelijk de beste (sprinter) te laten winnen, maar als wielrennen zo eenvoudig was, dan was het niet zo'n fantastische sport.
26 maart 2017 23:06
@cyclesgoff +1
26 maart 2017 23:30
Van zowel Sagan als Terpstra snap ik best waarom ze koersten zoals ze deden maar ze hebben er uiteindelijk beiden niet mee gewonnen.

Schrik wel dat ik hier lees dat Terpstra gespuugd zou hebben en Sagan iemand gebeukt... Zijn natuurlijk alletwee fanatieke lefgozers en je weet dat dit soort dingen gebeuren in het peloton maar zeker in hun positie kan dat echt niet door de beugel.
27 maart 2017 08:59
Op sporza site de interviews nog es bekeken. Ben dr zeker van dat Sagan baalt als een stekker dat hij telkens geklopt wordt. Zure lachjes.
27 maart 2017 09:50
Terpstra hoeft niet (vol) mee te rijden in dit groepje, maar hij mag nooit anderen laten weg rijden. Boonen en Gaviria zaten immers achter hem. Daarom waren zijn ploegleiders ook zo kwaad.
Los van dit alles is 't logisch dat 't hele peloton Terpstra, figuurlijk, op Terpstra spuugt.
27 maart 2017 11:45
@Panter
''Kampioen wordt je door lef te hebben en niet te zeiken!!''
Is dat niet precies wat Terpstra hier doet? Die had het lef om Sagan het lekker te laten uitzoeken in plaats van als een mak lammetje met hem naar de streep te rijden. Vervolgens is Sagan gaan zeiken.
27 maart 2017 16:38
Stel je voor, Terpstra alleen met Sagan achtervolgen de kopgroep in Paris-Roubaix en Sagan houdt de benen stil.
27 maart 2017 17:50
Als Terpstra met dat groepje naar de streep rijdt wordt ie normaal gesproken vijfde
Je moet toch iets proberen, niet Sagan in een zetel naar de streep brengen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.