Pidcock met twijfels aan de start van Amstel Gold Race: “Ben deze week ziek geweest”
foto: Cor Vos
zondag 10 april 2022 om 10:24

Pidcock met twijfels aan de start van Amstel Gold Race: “Ben deze week ziek geweest”

Video Tom Pidcock is op papier een van de grote favorieten voor de zege in de Amstel Gold Race, maar de Brit kende geen ideale voorbereiding op de Limburgse klassieker. “Ik ben deze week ziek geweest. Het is zeer frustrerend”, vertelde hij voor de start aan L1.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock kwam vorig jaar, na een veelbesproken en controversiële sprint, maar enkele millimeters tekort voor de zege. Dan moet het dit jaar maar gebeuren, maar de Brit staat niet in zijn beste vorm aan de start. “Ik kreeg deze week af te rekenen met ziekte. Het is echt frustrerend. Ik sta echter wel aan het vertrek van deze koers en ga mijn best doen.”

De 22-jarige Pidcock, de regerende wereldkampioen veldrijden en olympisch kampioen op de mountainbike, hoopt alsnog een belangrijke rol te vertolken. “Ik hou namelijk van deze wedstrijd. Het parcours is dit jaar ook wat veranderd”, doelt de Brit op de gewijzigde aanloop naar de Gulperberg. “Dat is kortom een nieuwe ervaring.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.