Porte: “Zie Poels als favoriet voor de Tour Down Under”

donderdag 10 januari 2019 om 18:50

foto: Cor Vos

Richie Porte zal dinsdag zijn debuut maken voor Trek-Segafredo, als de 21e editie van de Tour Down Under begint. Velen beschouwen de Australiër als topfavoriet voor de eindzege, maar zelf verwacht hij ook veel van een oud-ploeggenoot. “Wout Poels steekt in hele goede vorm”, zo stelt hij.


Porte gaat komende week op jacht naar zijn tweede eindzege, maar hij beseft dat het niet eenvoudig zal worden. “We hebben misschien wel te maken met het allersterkste deelnemersveld ooit”, zo is de 33-jarige renner van mening. “Zo zijn er coureurs als Wout Poels en Michael Woods, die zeer goed in vorm zijn.”

De 21e editie van de Tour Down Under belooft zwaar te worden, met meerdere lastige etappes én een slotrit met aankomst op een traditionele scherprechter: Willunga Hill. “Het feit dat deze klim nu gepland staat voor de slotdag, is nieuw voor de renners. Het zal een spannende finish worden.”

Nieuwe ploeg 
Porte reed de voorbije drie edities van de Australische rittenkoers in het tenue van BMC. Nu zal hij dus uitkomen voor Trek-Segafredo. “Het zorgt voor nieuwe motivatie. Ik kan rekenen op een hele sterke ploeg. We kunnen dan ook een gooi doen naar de eindzege.” Porte rekent onder meer op Jarlinson Pantano, Peter Stetina en Koen de Kort. WielerFlits komt zondag uiteraard met een uitgebreide vooruitblik op de Tour Down Under.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.