Positief geteste Deen: “Verboden stof zat in supplementen”
woensdag 9 januari 2019 om 15:43

Positief geteste Deen: “Verboden stof zat in supplementen”

Mattias Skjelmose wijt zijn positieve dopingtest aan het gebruik van vervuilde voedingssupplementen. De Deen, die te boek staat als een talent, is overtuigd van zijn onschuld, laat hij blijken tegenover het Deense dagblad Jyllands-Posten. Gisteren werd bekend dat hij de komende maanden moet toekijken, nadat hij positief testte op Methylhexanamine.



“Ik gebruikte nog nooit in mijn hele leven illegale doping. Ook drink ik vrijwel geen alcohol”, meldde Skjelmose. “We weten nog altijd niet precies waar de doping vandaan kwam, maar we zijn ervan overtuigd dat het in één van de supplementen zat die ik gebruikte – hoewel ik altijd de bestanddelen doorneem van alles wat ik eet en drink.”

De jonge renner vindt de schorsing die de UCI hem oplegde zwaar, maar tegelijkertijd accepteert hij zijn straf omdat hij schuldig is bevonden nadat verboden middelen in zijn lichaam waren aangetroffen. Hij wil andere renners waarschuwen voor het innemen van supplementen en verontschuldigt zich tegenover iedereen die betrokken is bij de Deense wielersport.

“Ik kwam erachter dat je niet kan vertrouwen op de productbeschrijvingen, die de bestanddelen van voedingssupplementen weergeven”, aldus Skjelmose. Hij testte positief op 26 mei, tijdens de Tour du Pays de Vaud. De Deen wist een dag later de hoog aangeschreven Zwitserse rittenkoers te winnen. Aangezien de schorsing al is ingegaan op 7 juli 2018, mag hij tot 6 mei niet koersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.