Primoz Roglic gaat de Vuelta winnen: “Ik ben heel erg opgelucht”

zaterdag 14 september 2019 om 19:18
Primoz Roglic gaat de Vuelta winnen: “Ik ben heel erg opgelucht”

foto: Cor Vos

Primoz Roglic hield zaterdag in de laatste bergrit van de Ronde van Spanje stand. De Sloveen van Jumbo-Visma gaat morgen in Madrid gehuldigd worden als de 74ste winnaar van de Vuelta. “Ik ben heel erg opgelucht”, laat de rodetruidrager weten. “Tot nu mocht ik alleen stiekem lachen.”

“Het was de laatste zware dag in de bergen. Het is leuk dat er opnieuw een Sloveen wist te winnen. Hoe dichter bij het einde we komen, hoe zwaarder het wordt. Ik ben op mijn plek gebleven, dus ik ben erg blij. Het was een zware dag voor ons na de valpartij van vrijdag”, vat de Sloveen de etappe samen.

De coureur van Jumbo-Visma wil zijn ploeg alvast bedanken voor hun hulp bij zijn aanstaande eindzege: “We hebben de afgelopen weken laten zien hoe sterk we waren en vandaag hebben we dat opnieuw gedaan. Iedereen heeft het fantastisch gedaan. Hopelijk kunnen we morgen nog iets meer lachen met zijn allen.”

“We hebben heel sterke renners in onze ploeg, waarmee we in elke wedstrijd om de zege kunnen strijden. Ik denk dat dat ook het meest belangrijk is. Hopelijk kunnen we dat de volgende jaren met nóg een sterkere ploeg blijven doen”, sluit de gelukkige Sloveen af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.