Programma 2019 Wout van Aert bijna identiek aan afgelopen jaar
foto: Sirotti
maandag 4 juni 2018 om 10:04

Programma 2019 Wout van Aert bijna identiek aan afgelopen jaar

Wout van Aert zal ook dit jaar het veldrijden en het rijden op de weg combineren. “Ik heb bewezen dat die combinatie mogelijk is”, zegt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Het programma zal er ongeveer gelijkaardig uitzien als de vorige keer.”

Met een hele rits sterke optredens, onder meer derde in Strade Bianche en negende in de Ronde van Vlaanderen, heeft hij dit jaar aangetoond ook op de weg met de besten mee te komen. In vergelijking met zijn voorbereiding van vorig jaar, doet Van Aert het nu rustiger aan. “Ik zal nu ook frisser aan het veldritseizoen beginnen, met meer reserves. Vorig jaar had ik een lange zomer op de weg achter de rug, dat zal nu niet het geval zijn”, is hij strijdvaardig.

Waar eerder gedacht werd dat de wereldkampioen veldrijden zijn seizoen zou hervatten in de Ronde van Luxemburg, maakt hij zijn comeback in de Elfstedenronde van zondag 17 juni. “Ik rij maar twee koersen in juni. Alleen het BK in Binche (24 juni) doe ik daarna nog”, verklapt Van Aert zijn komende programma.

In het najaar is het afdwingen van een plekje in de Belgische selectie voor het EK in Glasgow een groot doel. “Begin augustus wil ik top zijn. Ik hoop ook mijn selectie af te dwingen voor de EK-wegrit in Glasgow. Het parcours ligt mij. Ik heb nog nooit de Belgische trui gedragen op de weg. Bij de jeugd is dat nooit gelukt. Dat is nu een doel. Die wedstrijd is ook ideaal om mijn wegseizoen af te sluiten”, stelt de Belg zijn ambitie.

In tegenstelling tot vorig jaar zal Van Aert de BinckBank Tour niet rijden. “Ik rij dit jaar dus de BinckBank Tour niet. Na het EK las ik een stage in om mijn veldritseizoen voor te bereiden”, aldus een verstandige Van Aert.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2018 10:30
Als meerdere toppers van hun ploeg überhaupt niet naar het EK mogen, heeft hij een grote kans om de selectie wel te halen.
4 juni 2018 11:49
Als Gilbert en Greg geen goesting hebben dan kan Wout daar evengoed als kopman uitgespeeld worden.
4 juni 2018 12:18
Programma is dus juist niet identiek aan vorig jaar... de kop en de inleiding spreken de rest van het artikel tegen. Er zit weer iemand te knoeien.
4 juni 2018 12:21
@drikkes

Greg heeft goesting, maar zn ploeg minder. Moet nog in conclaaf
4 juni 2018 12:31
Welke wedstrijden rijdt hij dan?
Elfsteden
BK
EK
4 juni 2018 12:55
17 juni: WvA meets MvdP
4 juni 2018 13:18
Wat opvalt is dat hij met geen woord rept of hij bij zijn huidige ploeg blijft
4 juni 2018 13:29
@dark noise
Toch niet zo opvallend voor een renner met een doorlopend contract die gewoon zijn programma vertelt?
4 juni 2018 13:53
Geen Dwars door het Hageland?
Spijtig, was vorig jaar een pittige strijd tussen Wout en Mathieu, gewonnen door de laatste,voor Taco van der Hoorn,als ik het me goed herinner.
En Wout als derde.
4 juni 2018 13:58
Kijk die pakken het verstandig aan. En ze communiceren er duidelijk over. Prettig voor renner, ploeg/ team WvA en voor de volgers.
4 juni 2018 14:18
Lijkt een verstandige aanpak. Hopelijk net iets sterker in het veld en op de weg in het voorjaar weer knallen!
4 juni 2018 15:29
@Eddy Zondag de Ronde van Limburg (België) waarin ze beiden starten.
4 juni 2018 15:36
@matthiasVDH
Wel opvallend omdat eerder werd gecommuniceerd dat eind mei overleg ging plaatsvinden tussen ploegleiding/sponsors en Van Aert over het al dan niet verder samen werken met daarbij de mogelijkheid om zijn contract te laten afkopen door een World Tour team en omdat ook reeds werd gezegd dat sponsor Crelan zich volledig zou willen toespitsen op Van Aert en dit zonder Verandas Willems
4 juni 2018 18:02
@DerEffe,dat klopt toch niet met het artikel.
En op de site is nog geen deelnemerslijst te vinden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.