Quinten Hermans begint wegseizoen in de Algarve, focus op Ardennenklassiekers
foto: Cor Vos
maandag 9 januari 2023 om 17:23

Quinten Hermans begint wegseizoen in de Algarve, focus op Ardennenklassiekers

Quinten Hermans reed met de Wereldbeker Zonhoven zijn laatste cross van deze winter. Vanaf nu focust hij zich op het wegseizoen. Zijn voorjaarscampagne zal hij beginnen met de Volta ao Algarve, die duurt van 15 tot en met 19 februari.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Nadien ga ik op hoogtestage om top te zijn in de Ardennenklassiekers”, vertelt Hermans aan Het Laatste Nieuws. “Mijn hoofddoel wordt de week van Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Mogelijk rijd ik nog één Vlaamse kasseiklassieker, maar dat is nog niet beslist.” De Strade Bianche, waar hij vorig jaar 54ste werd, zal de renner van Alpecin-Deceuninck alvast niet betwisten.

Vorig jaar verraste Hermans – toen nog in dienst van Intermarché-Wanty-Gobert – met een tweede plaats in Luik-Bastenaken-Luik. Een jaar eerder was hij veertiende in de Waalse Pijl en twintigste in de Amstel Gold Race.

Crossseizoen
De afgelopen maanden deed Hermans mee aan elf crossen. Eén keer, in de Kermiscross Ardooie (C2), wist hij te winnen, maar voor de rest stond hij nimmer op het podium. “Ik had er misschien iets meer van verwacht, maar het niveau van de concurrentie is gewoon erg hoog en ik zit ook nog maar vijf en een halve week op de fiets. Dan kan je geen wonderen verwachten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.