Quinten Hermans: “Hoop me in de Dauphiné vanaf de eerste rit te tonen”
Quinten Hermans - foto: Cor Vos
maandag 10 augustus 2020 om 19:28

Quinten Hermans: “Hoop me in de Dauphiné vanaf de eerste rit te tonen”

Quinten Hermans maakt aanstaande woensdag voor het eerst zijn opwachting in een meerdaagse WorldTour-koers. De 25-jarige renner maakt deel uit van de selectie van Circus-Wanty Gobert voor het Critérium du Dauphiné.

Hermans kijkt uit naar zijn eerstvolgende koers. “Ik wacht vol ongeduld om mijn eerste World Tour rittenwedstrijd te ontdekken, zelfs als weet ik dat de Dauphiné niet de makkelijkste is”, vertelt hij op de site van zijn ploeg. “Deze editie is echt bergachtig, dus ik kijk ernaar uit om het hoogtegebergte en de Alpen in wedstrijd te ontdekken.”

Hermans begon zijn seizoen in Italië. “Sinds de opening van het seizoen in Italië met de Strade Bianche en de Gran Trittico Lombardo heb ik goed gerust. Ik ben vier dagen naar La Roche-en-Ardenne vertrokken waar ik goed bergop getraind heb. Ik voel dat mijn vorm nog verbeterd is, en ik hoop om me vanaf de eerste rit, die me het best ligt, te tonen. Ik zal rustig moeten blijven en ik hoop dat ik met een kleine groep de aankomst kan bereiken, en op deze manier mijn snelheid bergop kan aanwenden.”

Selectie Circus – Wanty Gobert voor flag-fr Critérium du Dauphiné (12-16 augustus)
flag-be Jan Bakelants
flag-fr Jérémy Bellicaud
flag-be Thomas Degand
flag-be Fabien Doubey
flag-au Alexander Evans
flag-be Quinten Hermans
flag-be Xandro Meurisse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.