Quinten Hermans op weg naar Total Direct Energie?
©Cor Vos
woensdag 31 juli 2019 om 07:00

Quinten Hermans op weg naar Total Direct Energie?

Na Dries Van Gestel trekt Total Direct Energie met Quinten Hermans een tweede Belgisch talent aan. Hermans, die in de toekomst het veld met de weg wil blijven combineren, zou het Franse ProContinentale team boven twee andere aanbiedingen verkiezen. 

Quinten Hermans liet zich vorig jaar al opmerken met enkele fraaie resultaten op de weg. De Limburger won zowel een etappe in de Oberösterreichrundfahrt als in de Ronde van Wallonië. In die Tour de Wallonie miste hij op een haar na de eindzege door het spel van de bonificaties.

Dit jaar domineerde Quinten Hermans de Flèche du Sud. Hij won de proloog, twee ritten in lijn én het eindklassement. Hermans stond ook op het podium van Dwars door het Hageland, en deze week is hij opnieuw op weg naar een stevige prestatie in de Ronde van Wallonië. Zo staat de gisteren 24 geworden veldrijder – die eind dit jaar Telenet-Fidea verlaat – al even in de belangstelling van een aantal topteams.

Interesse van Lotto Soudal
De aanbiedingen kwamen van Lotto Soudal en Total Direct Energie. Het ziet er naar uit dat Hermans dus kiest voor de ploeg van Niki Terpstra, dat eerder ook al Dries Van Gestel aantrok.  Hermans kan bij Total het veldrijden blijven combineren met de weg.

Opmerkelijk: een kleine anderhalve maand geleden vertelde Hermans’ manager Hans van Kasteren nochtans aan WielerFlits dat hij er op stond om zijn twee pupillen – Hermans en Corné van Kessel – samen te houden. Van Kasteren heeft dus moeten inbinden, want Van Kessel wordt volgens onze info niet betrokken bij de overstap.

UPDATE (14u30): manager Van Kasteren laat ons weten dat er op dit moment nog geen handtekening gezet is en dat het nieuws dus voorbarig is. “Naast Total werd ook gesproken met Lotto Soudal en Wanty-Gobert”, aldus Van Kasteren. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.