Quinten Hermans tiende vanuit vroege vlucht: “Die andere jongens waren zó sterk”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 mei 2024 om 18:23

Quinten Hermans tiende vanuit vroege vlucht: “Die andere jongens waren zó sterk”

De vroege vlucht haalde het weer in de negentiende etappe van de Giro d’Italia. Quinten Hermans zat mee, maar bleek in de slotfase niet sterk genoeg om mee te dingen voor de zege. Dat kwam vooral door de kwaliteit van zijn medevluchters, gaf de renner van Alpecin-Deceuninck na afloop aan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was lastig”, begon Hermans bij Eurosport. “Ik had wel goede benen, maar die andere jongens waren zó sterk. Ze begonnen redelijk vroeg aan de finale, maar ik zat al snel op de limiet. Ik moest heel vroeg in de koers à bloc gaan, het tempo lag zó hoog. Ik kon gewoon niet harder. Ik had graag meegedaan voor de overwinning, maar ik heb alles gegeven. Meer kan ik niet doen.”

Uiteindelijk kwam Hermans als tiende over de streep in finishplaats Sappada. Hij moest drie minuten en 52 seconden toegeven op ritwinnaar Andrea Vendrame.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.