Rabobank legt Kruijswijk en Ten Dam langer vast
vrijdag 24 juni 2011 om 20:20

Rabobank legt Kruijswijk en Ten Dam langer vast

Rabobank legt Kruijswijk en Ten Dam langer vast

foto: Sirotti

De geruchten die vandaag de kop opstaken over contractverlengingen bij Rabobank, blijken deels te kloppen. Het contract met Steven Kruijswijk is inderdaad opengebroken tot eind 2014; de andere verlenging betrof niet Bauke Mollema maar wel Laurens ten Dam. Hij was in tegenstelling tot Kruijswijk wel einde contract, maar blijft nu zeker tot en met 2013 bij Rabobank.

Kruijswijk maakte vorig jaar bij zijn profdebuut al indruk in de Ronde van Italië, en dit jaar deed hij daar nog beter met een negende plek in de eindstand. Hij boekte deze maand bovendien in de Ronde van Zwitserland zijn eerste profzege. “We hadden al lang geleden afgesproken dat we deze week over de toekomst zouden praten. We waren er heel snel uit.”

“Ik vind het een logisch gevolg van de afgelopen maanden. Ik heb dit jaar laten zien, dat ik weer een stap heb gemaakt. Ik wilde graag langer bij Rabobank blijven. Hier voel ik me helemaal thuis, deze ploeg is ideaal voor mij. Een sterke organisatie en een hecht team met een heel hoog niveau. Nee, het was niet moeilijk om te kiezen”, aldus Kruijswijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.