Rebellin: “Waarschijnlijk wordt dit mijn laatste jaar”
foto: Muscat Minicipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad
zondag 17 april 2016 om 10:41

Rebellin: “Waarschijnlijk wordt dit mijn laatste jaar”

Davide Rebellin weet niet van ophouden. De Italiaan van CCC Sprandi Polkowice is inmiddels 44 jaar en start vandaag aan zijn achttiende Amstel Gold Race. In 1993 debuteerde hij in de heuvelklassieker met een DNF achter zijn naam. Of de wedstrijd van vandaag zijn laatste Gold Race is, houdt hij nog in het midden: “Waarschijnlijk wordt dit mijn laatste jaar.”

Niets is onmogelijk
“Ik beslis pas eind dit jaar”, voegt Rebellin er nog aan toe tegen de NOS. “Als je gemotiveerd bent, is niets onmogelijk. Ik vind het nog leuk om te trainen, wedstrijden te rijden en om als renner te leven.” Dat bewees de ervaren klimmer door vorig jaar nog twee profzeges te boeken. Dat deed hij in de Ronde van Turkije en de Coppa Agostini.

‘Ik train nog net zo als tien, vijftien jaar geleden’
In de Amstel Gold Race ligt het zwaartepunt op de korte, listige heuvels. “In de loop der jaren verlies je kracht en explosiviteit om te kunnen sprinten. Daar probeer ik aan te werken. Maar mijn voorbereiding op koersen is ongeveer hetzelfde gebleven. Ik train nog net zo als tien, vijftien jaar geleden”, aldus de Amstel Gold Race-winnaar van 2004, die vandaag kort hoopt te eindigen.

“Waarschijnlijk wordt het beslist op de Cauberg, vlak voor de finish. Daarna volgt er, denk ik, een sprint van tien of vijftien man. Ik hoop daarbij te zitten. Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan.”

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
17 april 2016 13:44
Het is zeker waar dat hij betrapt is, maar het ging mij op de opmerking dat hij erger zou zijn dan de rest. Zijn stijl van rijden was verschrikkelijk, vond ik, maar zijn gebruik van doping is volgens mij niet erger dan de overigen in die tijd. Ik vind het zo absurd dat er een gradatie aan pakken wordt gegeven. Veel mensen hemelen Armstrong nog steeds op en verguizen Virenque, terwijl datzelfde omgekeerd ook nog steeds zo is. Qua doping zet ik beiden op hetzelfde niveau.
Ik spreek overigens niet tegen dat hij gebruikt heeft, maar alleen het feit dat je hem tot een grote pakker bestempel en daar nu, terwijl we 8 jaar verder zijn, nog over begint. Er zijn in de laatste decennia veel schandalen aan het licht gekomen, we weten nu gewoon dat de grenzen van het ethisch verantwoorde altijd worden uitgetest.
@klootje: boos ben ik zeker niet. Daarvoor schijnt de zon te mooi. Ik vind het goed om over doping te spreken, maar waarom altijd bij ieder topic over Rebellin. Persoonlijk vermoed ik namelijk dat er nog altijd de grenzen van het ethisch verantwoorde wordt opgezocht. Dan zouden we eigenlijk in ieder topic kunnen praten over doping. En daarvoor kijk ik te graag naar deze sport en lees ik te graag informatie over deze sport. Het is namelijk een retorische cirkel waar je niet uit komt.
17 april 2016 13:48
Ten eerste Rebblin heeft doping gebruikt en dat weet iedereen. Ten tweede dat is 8 jaar geleden. Ten derde dat is niet relevant voor dit artikel. Ten vierde Contador heeft nooit doping genomen. Hij is door de wada gekruizigt om een statement te maken.
17 april 2016 13:56
Hahaha ik heb alle gekkigheid weer gelezen vandaag :D

Om te reageren moet je ingelogd zijn.